O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Dacă Mos Craciun iubeste copiii, de ce le aduce dulciuri nesanatoase?

Dacă Mos Craciun iubeste copiii, de ce le aduce dulciuri nesanatoase?

Mos Craciun este preferatul copiilor si le face mereu surpize placute. De multe ori insa nici copiii nu se lasa mai prejos si in inocenta lor pun intrebari de-o profunzime foarte mare!

Mare ne-a fost uimirea cand din inocenta si sinceritatea fetitei noastre a iesit intrebarea din titlul acestui articol:

„Dacă Mos Craciun iubeste copiii, de ce le aduce dulciuri nesanatoase?”

Copiii nu inceteaza sa ne uimeasca iar in puritatea lor inteleg multe aspecte mai bine decat adultii.

De data asta a fost fetita noastra care de la varsta de 3 ani incepe sa inteleaga care alimente sunt sanatoase si care nu, desi noi NU i-am impus restrictii. Chiar daca are doar 3 ani ne uimeste de multe ori cu intrebari care ne pun din greu la incercare imaginatia si capacitatea de a da un raspuns.

Ce raspuns puteam sa-i dam la aceasta intrebare: „Ca mosul nu stie…” „Ca mosul e batran si pe vremea cand era el tanar nu existau dulciuri nesanatoase….” „Ca mosul…”

Indiferent de raspuns intrebarea ramane o reflectie pentru noi toti, o intrebare la care ar fi bine sa meditam indelung si sa ne intrebam „Noi ce facem?”.

Avem noi grija cu adevarat de sanatatea copiilor nostri?

Ii iubim suficient de mult incat sa le daruim doar cadouri care sa nu le afecteze sanatatea…?

Poate am fi tentati sa spunem „Nici de Craciun…!? E doar o data in an. Si el nu mananca multe”. Asta este doar o amagire, in momentul in care suntem constienti cu adevarat de impact nu mai putem sa-i dam copilului nostru ceva ce ar putea sa-l imbolnaveasca.

Auzim deseori „Copilul meu nu mananca multe dulciuri” insa tonele de dulciuri din Hypermarket-uri care se epuizeaza foarte repede unde ajung…? Sa nu ne amagim cu acest raspuns si sa facem alegerile in mod constient si responsabil.

Zaharul este unul dintre cei mai mari inamici ai imunitatii, conservantii sunt in mare parte cancerigeni, aromele artificiale si potentiatorii de aroma sunt in general neurotoxici, etc.

Deci realizam ce le dam copiilor nostri… un pachet cu substante nocive a caror efect nici macar nu se cunoaste indeajuns iar noi nu stim cand isi vor manifesta efectul daunator, acum sau mai tarziu.

Exista variante de dulciuri sanatoase, fara zahar, fara E-uri, fara coloranti, fara conservanti, fara arome artificiale, fara potentiatori de arome, fara, fara, fara… Exista dulciuri 100% naturale cu care putem sa-i delectam pe copiii nostri fara sa ne facem griji asupra efectelor asupra sanatatii si fara sa trezim in minte intrebari care il pun intr-o lumina proasta pe Mos Craciun.

Am gasit o alternativa sanatoasa, fara zahar si bio, chiar si pentru bomboanele de pom.

Deasemenea va invitam sa va indreptati alegerile pentru Craciun si catre cadouri mai de suflet, pentru sanatatea emotionala: carti educative pentru copii. Am facut pentru tine o selectie cu cele mai indragite astfel de carti.

Personajul de basm care este Mos Craciun nu merita sa fie pus intr-o „lumina proasta” de alegerile pe care noi le facem, ci merita sa ramana in inimile copiilor si in inimile noastre ca acel ceva care aduce bucurie, armonie, iubire si intelegere impreuna cu nasterea lui Iisus Hristos.

Va doresc sa faceti alegeri sanatoase si de Craciun, pentru ca sa fie o sarbatoare desavarsita, o bucurie pentru suflet si o bucurie pentru trup.

Va doresc un Craciun Fericit plin de momente minunate alaturi de cei dragi voua!

3 thoughts on “Dacă Mos Craciun iubeste copiii, de ce le aduce dulciuri nesanatoase?

  1. Pingback: Cum „se ascunde” zaharul in produsele in care nu te astepti sa-l gasesti! – Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Reclama – sufletul comertului sau capul rautatilor? Cereale gustoase si aratoase sau cerealele integrale si sanatoase! – Blogul Minunea Naturii

  3. Natalia says:

    Așa este, ne noi depinde sănătatea copiilor noștri!
    Un articol foarte bun, cu un mare impact!
    Faceți alegerile cât se poate de conștient!
    Te iubim Moș Crăciun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *