O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...

Povestea mea, de la farmacist la consultant in nutritie si sanatate

Povestea mea, de la farmacist la consultant in nutritie si sanatate

Am fost intrebata de foarte multe ori care este povestea mea si cum am ajuns din farmacist consultant in nutritie, iata povestea mea:

Sunt Anca Ienin si eu „Imi doresc ca oamenii sa fie mai sanatosi!”

Aceast motto constituie principiul meu de viata, principiul care imi ghideaza activitatea si viata de un timp incoace. Am ajuns la acest principiu dupa ce in viata mea si a familei mele s-au intamplat lucruri „zdruncinatoare” dar in acelasi timp extraordinare, s-au intamplat aparent minuni. Minuni care apoi s-au intamplat si in viata primelor persoane pe care le-am consiliat si care m-au determinat sa-mi indrept viata intr-o cu totul si cu totul alta directie. Am realizat practic ca toti oamenii pot fi mai sanatosi urmand cativa pasi simpli.

O scurta biografie

Am terminat facultatea de farmacie cu gandul de a ajuta oamenii. Mi-a placut de la inceput aceasta idee, de a fi de folos semenilor mei si m-am straduit sa fac asta in farmacie. Insa dupa ceea ce am trait pe pielea mea, viziunea mea s-a schimbat si am ajuns la concluzia ca alimentatia constituie un pilon mult mai important decat medicatia. La fel cum spunea si Hipocrate, parintele medicinei: „Hrana sa va fie medicament!

Povestea mea de la farmacist la consultatn in nutritie

Alimentele, medicament sau otrava

Alimentele pe care le ingeram constituie ori un medicament foarte puternic ori o otrava foarte lenta. Ele constituie ori un mijloc prin care se mentine sau se restabileste sanatatea ori o otrava foarte lenta care distruge incet dar sigur intreg metabolismul nostru, ca mai apoi sa apara diverse dereglari si boli. Toate bolile de care noi suferim sunt cauzate de alimentatia gresita sau/si de atitudinea gresita in fata situatilor care se ivesc in viata, adica, pe langa alimentatie, toate bolile au o componenta emotionala.

Ajungand sa constientizez aceste aspecte m-am specializat in nutritie si intr-o alta abordare a sanatatii, una a intregului organism, sanatatea holistica. Am studiat mult si am experimentat intai pe mine apoi pe pe persoane dragi mie, soacra mea :)! Da, soacra mea a avut curajul sa fie primul meu pacient in adevaratul sens al cuvantului iar rezultatele obtinute de ea au fost uimitoare si cu mult peste asteptarile tuturor! Ea s-a vindecat, doar schimbandu-si alimentatia si stilul de viata, de boli cronice, declarate nevindecabile de care suferea de zeci de ani.

Schimbarea sau regret?

Asta mi-a dat putere si m-am hotarat sa-mi schimb radical viata si cariera. Am avut insa de luat o decizie grea:
sa continui munca din farmacie, recomandand medicamente in care nu mai credeam cu adevarat si care eram constienta ca nu au cea mai importanta pondere in vindecarea bolilor si ca singure nu vindeca ci intretin o stare de „nici bolnav nici sanatos”,
sau
sa incep de la zero o cariera in consultanta si nutritie prin care sa ajut oamenii sa-si schimbe stilul de viata si implicit sa devina mai sanatosi.

Chiar daca aparent este simplu, dilema era foarte mare, urma sa las ceva sigur pe o incertitudine totala. Urma sa las un loc de munca unde eram apreciata si bine platita pentru un principiu sau o dorinta. Pentru multi, ceea ce eu am facut a parut o nebunie insa nu puteam sa-mi traiesc viata intr-un compromis de dragul stabilitatii veniturilor sau a locului de munca. Astfel am hotarat sa o iau de la zero intr-o cariera noua in care nu ma cunostea nimeni.

Dumnezeu a fost langa mine si mi-a trimis oamenii care m-au ajutat la acest inceput de drum astfel incat am avut pacienti inca din prima zi la „noul loc de munca”. Oricum inceputul a fost greu, insa oamenii, pacientii mei, imi dadeau putere. Ei erau foarte multumiti, slabeau, se simteau mult mai bine, analizele lor erau din ce mai bune. Apoi, totul a mers din vorba in vorba, oamenii povesteau prietenilor si cunostintelor lor ce li se intampla si astfel am ajuns ca acum sa am din ce in ce mai multi pacienti.

Dieta sau stil de viata?

Ceea ce eu promovez nu este o dieta de slabit sau o dieta in sensul comun al cuvantului, ci promovez schimbarea stilului de viata si toate celalalte rezultate urmarite (slabire, ingrasare, normalizarea glicemiei sau a tensiunii arteriale, etc) vin ca „efecte secundare”. Cuvantul „dieta” vine din greaca veche unde insemna „stil de viata”, eu asta fac, il ajut pe om sa-si schimbe alimentatia si stilul de viata.

Construiesc programe prin care oamenilor sau pacientilor le este foarte facil sa faca aceasta schimbare. In urma consultatiei cu mine, pacientii pleaca acasa perfect lamuriti si cu raspunsuri la toate intrebarile: De ce sa mananc asa? Ce am gresit in alimentatie? De ce anumite alimente sunt bune si altele nu? Ce efecte au aditivii alimentari? Ce combinatii este bine sa fac? Ce sa mananc efectiv? Ce se intampla in corpul meu? Cum ma va rasplati corpul dupa ce ma voi nutri corect? etc. El mai pleaca acasa si cu toate instrumentele necesare pentru a incepe „o noua viata”!

Discutiile nu se poarta contra cronometru ci alocand mult timp fiecarei persoane, atata timp cat este necesar pentru ca omul sa fie lamurit si ca eu sa-i construiesc un meniu cat mai adaptat preferintelor si stilului lui de viata, astfel incat tranzitia sa-i fie cat mai usoara.

Meniurile pe care eu le construiesc sunt personalizate si adaptate pacientilor mei in functie de preferintele lor, de programul zilnic si de afectiunile pe care le au. Privesc corpul ca un intreg si pe fiecare persoana ca o individualitate unica.

Rezultatele pe care pacientii mei le au, sunt extraordinare si asta ma bucura cel mai mult.

Adaptez continuu si imbunatatesc acest program astfel incat el a dat si da rezultate in fiecare caz dar si in functie de implicarea fiecarui pacient in parte. Practic da rezultate in cazul tuturor persoanelor care respecta intocmai programul, care au suficienta determinare si care nu se lasat influentate de alte pareri sau persoane insuficient informate.

Nu am spus ca este usor, pentru 98% dintre persoane, el reprezinta o schimbare radicala a modului de alimentatie si a stilului de viata in general. Orice schimbare este dificila, necesita determinare si nu este confortabila la inceput. Adaptarea vine insa dupa aproximativ 30 de zile. Astfel, daca reusesti sa tii acest program timp de 30 de zile dupa aceea iti va fi din ce in ce mai usor. Primesti insa toate instrumentele ca sa reusesti!

Rezultatele vor incepe sa apara chiar din prima saptamana. Daca esti o persoana supraponderala sau obeza, la inceput vei slabi mai mult, apoi, poate mai putin, insa nu este important cat slabesti sau cat de repede, diferenta este ca vei slabi sanatos si fara sa te mai ingrasi la loc. Unele persoane reusesc sa-si normalizeze greutatea intr-un timp scurt, pentru altele dureaza mai mult, insa toate pot reusi. In plus de asta te vei simtii mult mai bine, mai energic(a), vei dormi mai bine si te vei trezi mai odihnit(a).

Corpul tau te va rasplati cu nenumarate bonusuri cum ar fi: normalizarea greutatii, normalizarea glicemiei, normalizarea tensiunii arteriale, scaderea colesteolului„rau” (LDL) si cresterea colesterolului „bun” (HDL), reducerea si stoparea demineralizarii oaselor, reglarea metabolisumului fierului, imbunatatirea somnului, cresterea tonsului si a vitalitatii, etc.

Promovez un program care vine ca un firesc si corpul tau se va adapta foarte bine la el, pentru il contruiesc astfel incat sa ii indeplineasca toate nevoile nutritionale. Tin cont de cele mai recente studii in nutritie si alimentatie sanatoasa, de fiziologia organsimului uman si in acelasi timp de vremurile „vitezei” in care traim. Preparatele sunt simple si se prepara usor, chiar si cineva care nu gatit in viata lui, in urma discutiilor lamuriotare ia meniul si ii va fi foarte usor sa gateasca toate preparatele din el.

Fac toate astea pentru ca imi doresc ca oamenii sa fie mai sanatosi mai longevivi. Imi doresc ca batranetea sa nu fie un calvar sau o cursa intre coada de la medici si coada de la farmacie, sa nu se simta o povara pentru familie sau pentru cei dragi si sa fie sanatosi si plini de vitalitate, sa fie un ajutor pentru cei dragi, sa se bucure de batranete ca fiind o incununare a unei vieti frumoase, cumpatate si responsabila.

Nu uita: Tu esti cel mai important! Avand grija de tine poti avea ulterior grija de cei dragi tie!

Daca astazi nu dai importanta sanatatii tale, maine vei fi obligat sa dai importanta bolilor care te vor cuprinde!

Fii responsabil si ai grija de tine si de sanatatea ta! O alimentatie sanatoasa sustinuta de echilibrarea emotionala este capabila sa-ti mentina si sa-ti  redea sanatatea deplina.

Sunt Anca Ienin si te invit sa ai grija de tine si de alimentatia ta, te invit sa traiesti si tu minuni la fel cum am trait si eu…

Te imbratisez cu drag!

13 thoughts on “Povestea mea, de la farmacist la consultant in nutritie si sanatate

  1. HRISCU DUMITRU-REMI says:

    Buna seara!
    Am fost nevoit si eu sa-mi schimb stilul de viata. Rezonez la ceea ce spuneti dumneavoastra si va urez multa sanatate si putere de munca, sa puteti ajuta cat mai multi oameni. Asta imi doresc sa fac si eu intr-o zi. Sigur voi avea nevoie de ajutorul dumneavoastra si poate ma veti ajuta. Poate veti dori sa va extindeti si in zona Moldovei. Va urez mult succes in continuare!

  2. prodan mirabela says:

    Esti o persoana deosebita si ma bucur din suflet ca Dumnezeu mi te-a scos in cale.De la tine am invatat sa fiu o persoana puternica si totodata sa imi hranesc familia sanatos.

  3. Dumitru says:

    Va felicit pentru motto-ul dumneavoastra insa problema cu care ne confruntam este daca si ei isi doresc acest lucru. Din pacate oamenii nu fac deloc preventie si apeleaza la un consultant numai cand problema este destul de acuta. Oricum felicitari si mult succes.

  4. Pingback: Atelierul de stil de viata | Blogul Minunea Naturii

  5. Pingback: Tombola minunata – Blogul Minunea Naturii

  6. Pingback: Meniul tau complet cu retete de post pe o saptamana – Blogul Minunea Naturii

  7. Pingback: Cele 7 secrete ale imunitatii! – Blogul Minunea Naturii

  8. Pingback: Singurul aspect gresit in medicina – Blogul Minunea Naturii

  9. Pingback: 5 pasi ca sa scapi de constipatie definitiv – Blogul Minunea Naturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *