O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Propolisul si imunitatea!

Propolisul si imunitatea!

Propolisul este un medicament natural de exceptie obtinut din stupul de albine, cu utilizari si beneficii multiple pentru sanatate. Principalul efect al propolisului este cel de crestere si stimulare a imunitatii. Rezumandu-ne la acest efect, practic propolisul reuseste sa restabileasca majoritatea functiilor din organism.

Ce este propolisul de fapt?

De fapt, propolisul este produs de albine din rasina pe care acestea o culeg de pe mugurii pomilor (de cires, plop, blad, molid, arin, mesteacan, etc). Compozitia propolisului este foarte complexa si practic nereproductibila in laborator. Am alocat un subcapitol compozitie propolisului

Propolisul ca si consistenta in stare bruta este o masa lipicioasa, cu miros puternic, aromat de rasini si balsamuri, avand culori de diferite nunante, ce variaza intre verde, maro si negru.

Denumirea de propolis provine din limba greaca, unde “pro” inseamna pentru, iar “polis” inseamna cetate, putand fi tradus ca un produs complex destinat apararii stupului de albine.

Considerat “farmacia albinelor” propolisul este un produs apicol prin care albinele se feresc de daunatori, conserva miere si protejeaza stupul in general.

Renumitul istoric si naturalist Plinius cel Batran mentiona in lucrarea sa Historia naturalis ca, tratamentele cu propolis si ceara sunt foarte eficiente pentru vindecarea afectiunilor respiratorii si digestive. Aristotel, unul dintre cei mai mari filosofi ai Greciei Antice recomanda propolisul si ceara ca remediu pentru tratarea plagilor.

Compozitia propolisului:

Propolisul brut are o compozitie complexa:
  • uleiuri esentiale, eterice: 5-10%,
  • rasini: 50-55%
  • ceara: 30-40%,
  • polen: 5-10%.
  • S-au mai identificat o sumedenie de alte substante care ofera proplisului caracterstici importante: flavonoizi, taninuri, fitoncide; precum si oligoelemente: fier, cupru, mangan, zinc şi altele.
Uleiurile eterice si rasinile din propolis reprezinta de fapt amestecuri de substante printre care taninuri, terpenele si derivati, hidrocarburi, alcooli superiori, compusi fenolici si polifenolici, acizi organici aromatici şi aldehidele lor. De exemplu acid benzoic natural, cu rol important in activitatea antibacteriana si antifungica a propolisului precum si ca agent de conservare), vanilina, izovanilina, salicilatul de metil
 
Acesti compusi fiind foarte volatili, adica se evapora usor, sunt cei care imprima mirosul specific al propolisului.
 
Ceara din propolisului are doua origini: una este cea din secretiile glandelor cerifere ale albinelor si una provine din planta (cerurile vegetale).
 
Polenul din propolis confera acestuia un anumit procent din vitamine: E, C, H, PP, A, si toate vitaminele complexului B.
 
In functie de modul de extractie si de solvent (apa, alcool, propilen glicol) nu toate aceste substante se gasesc in tincturile sau extractele de proplis, ci doar fractiile solibile in acel sovent.
 

Ce efecte terapeutice are propolisul?

Propolisul si imunitate - Minunea Naturii Farm. Anca Ienin - consultant in nutritie si sanatate

Propolisul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Alaturi de usturoi si uleiurile esentiale de cimbru, cuisoarea sau oregano, propolis-ul are un spectru foarte larg de actiune impotriva bacteriilor, virusurilor si a ciupercilor. Propolis-ul este un antibiotic redutabil fiind benefic in toate tipurile de infectii datorita efectelor sale antivirale, antibacteriene si antimicotice.

Exista o problema la nivel mondial deoarece antibioticele devin tot mai putin eficiente si bacteriile devin tot mai rezistente. Propolisul  insa isi pastreaza efectele terapeutice cunoscute inca din antichitate.

In timp ce antibioticele de sinteza devin tot mai putin eficiente, propolisul si celalalte antibiotice naturale sunt la fel de eficiente de mii de ani, bacteriile nedezvoltand rezistenta la acestea.

Propolis-ul stimuleaza imunitatea generala precum si multiplicarea de anticorpi, celule T si celule fagocite. Propolis-ul creste capacitatea de raspuns a sistemului imunitar si accelereaza dezvoltarea de anticorpi naturali specifici.

Propolis-ul poate fi utilizat si extern pe rani, pe plagi sau eczeme fiind un foarte bun dezinfectant si cicatrizant. Propolis-ul creste in mod natural capacitatea de regenerare a pielii si de restabilire a rolului principal de protectie al acesteia.

Propolis-ul are efect antitumoral, normalizeaza metabolismul si diviziunea celulara fiind utilizat cu succes ca tratament complementar impotriva cancerului.

Exista o gama larga de produse pe baza de propolis tocmai datorita largii utilizari si renumelui acestuia.

Propolis impotriva Coronavirus

Propolisul este un antiviral recunoscut si acest studiu spune care efect si impotriva coronavirus.

Administrarea propolisului:

Va recomandam sa faceti cure cu propolis de 2 ori pe an astfel:
– 2 x 1ml/zi la adulti
– 2 x 2 picături/kg/zi la copii mici,
in amestec cu mierea sau pe o bucata de paine

Daca deja simtiti ca va incearca o raceala sau o infectie atunci administrati propolis-ul:
– 2-3 x 3ml/zi la adulti
– 2-3 x 3 picături/kg/zi la copii mici,
in amestec cu mierea sau pe o bucata de paine

Pentru copii este recomandat sa se utilizeze variantele de propolis fara alcool, extractul apos sau extractul uscat.

Propolisul poate fi de folos si impotriva aftelor bucale, stomatitelor, gingivitelor, faringitelor, laringitelor, diluat in putina apa si folosit ca o apa de gura.

Propolis romanesc, medaliat in lume

Dintre produsele cu propolis se remarca Propolis Esenta fara alcool, un produs inedit, original romanesc medaliat la saloanele internationale.

O alta varianta de a utiliza propolisul este ca parte dintr-un tonic apicol extrem de eficient, conceput si fabricat dupa o reteta originala.

Natura este cel mai bun medic iar propolisul este doar inca o marturie!

7 thoughts on “Propolisul si imunitatea!

  1. Pingback: Tratamente naturale impotriva CORONAVIRUS, confirmate stiintific - Blogul Minunea Naturii

  2. Pingback: Naturiste antivirusi confirmate – vindecator

  3. Pingback: PROPOLIS FARA ALCOOL – 20ML SPRAY – DACIA PLANT – Florian sports products-pharma beauty and fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *