Cereale si musli

Fulgi de porumb fara zahar 500g - Sanovita
10,95 RON
11,90 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de porumb fara zahar 500g - Sanovita Ideali in dietele de slabire sau de mentinere a greutatii corporale dorite, fulgii de porumb fara zahar aduc organismului numeroase beneficii, precum cresterea rezistentei acestuia la infectii prin intarirea sistemului imunitar si mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Contin vitamine (C, E, complexul B), minerale (mangan, fier, cupru, fosfor) si fibre alimentare. Ingrediente Fulgi de porumb fara zahar: gris de porumb sare Prrezentare Fulgi de porumb fara zahar: 500g Fulgi de porumb fara zahar 500g - Sanovita 
Multicereal 500g - Solaris
5,95 RON
6,47 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Multicereal - fulgi de cereale amestec - 500g - Solaris Amestecul din fulgi de ovaz, fulgi de orz, fulgi de secara, fulgi de grau in proportii egale este realizat din cereale integrale cu valoare nutritiva deosebita. Prin tehnologia de fabricatie nu se modifica si nu se alterneaza calitatile naturale ale boabelor de cereale Fulgi de cereale amestec - Solaris: Sunt perfecti pentru un mic dejun sanatos si echilibrat sau o gustare. Fulgii sunt fragezi, se inmoaie foarte rapid in lichide calde si sunt usor digerabili. Mod de preparare si utilizare Multicereal - fulgi de cereale amestec Solaris: Fulgii de cereale se pot consuma in diferite moduri, dupa preferinta consumatorului, in lapte, iaurt, ceai, cu sau fara adaos de fructe uscate, alune, nuci, sau in diferite mancaruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluti, sarmale, etc. Multicereal - fulgi de cereale amestec - 500g - Solaris
Fulgi De Grau si Secara Germinati 350g Granovit - Solaris
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi De Grau si secara Germinati 350g Granovit - Solaris Granovit prezinta o metoda unica si brevetata de obtinere a fulgilor germinati medaliata la saloanele internationale. Brevetul de inventie (RO 11 01 13) si cele doua medalii de aur (1996 la Iasi si 1998 la Bussels) pentru metoda de fabricatie a fulgilor de cereale germinate atesta valoarea deosebita a acestui produs. Metoda unica in Romania pune in evidenta doua mari calitati si anume: 1. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare al principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime) prezente in deosebi in coaja si germene. Literatura de specialitate recomanda cura cu cereale germinate intr-o serie de afectiuni dintre cele mai diverse: stari de demineralizare, anemie, rahitism, sterilitate si impotenta, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni cardio-vasculare, tromboflebita, boli de nutritie si ale aparatului digestiv, boli de piele, fixarea calciului in oase, restabilirea greutatii corporale optime, antioxidantii ce se sintetizeaza la germinare previn aparitia radicalilor liberi, a tumorilor si cancerului. 2. Pe toata durata procesului de fabricatie nu se folosesc temperaturi care sa altereze calitatile acestor cereale (maxim 45 grade C). Materia prima este atent selectionata si are putere de germinare buna. Consumul minim recomandat este de 100g zilnic. Graul si secara germinate contine: Fulgi de grau, fulgi de secara obtinuti la rece, astfel se pastreaza intacta valoarea nutritiva a cerealelor. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare al principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime) prezente in deosebi in coaja si germene. Contin grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), aminoacizi si nutrienti precum mangan, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu, triptofan, fosfor. Actiune Fulgi De Grau  si secara Germinate Granovit: Confera organismului energie, pofta de viata. Ajuta la remineralizarea tesuturilor. Mod de preparare si utilizare Fulgi De Grau  si secara Germinate Granovit: Se pot inmuia in lichide calde (ceai, lapte, supe, ciorbe) sau adauga in diferite mancaruri dupa ce au fost inmuiati inainte timp de 10 minute (ghiveci de legume, ardei umpluti, sarmale, etc.) De asemenea se pot prepara deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere, scortisoara, musli, etc. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare a principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime), prezente indeosebi in coaja si germene Fulgi De Grau si secara Germinati 350g Granovit - Solaris
Fulgi de ovaz moi 400g - SOLARIS
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de ovaz moi 400g - SOLARIS Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre si vitamine fiind un aliment integral preferat de foarte multe persoane. Ovazul este preferat si pentru proprietatile sale de prevenire sau ameliorare a diferitelor afectiuni. Grabeste slabirea: Gratie fibrelor solubile, ovazul confera rapid senzatia de satietate, senzatie care dureaza mult timp. De asemenea, dupa consumul de ovaz dispar poftele alimentare. Scade nivelul de colesterol: Ovazul este recunoscut pentru capacitatea lui de a scadea nivelul de colesterol si de a preveni asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism. Odata cu scaderea nivelului de colesterol scade si tensiunea arteriala, iar infundarea arterelor este impiedicata.  Scade riscul de diabet zaharat de tip II: Un consum regulat de ovaz contribuie la scaderea riscului de diabet de tip II, deoarece fibrele solubile au o absorbtie lenta in sange si regleaza glicemia. Scade riscul de cancer: Ovazul este un aliment ideal pentru persoanele care au un tranzit intestinal lent si o digestie inceata, deoarece imbunatateste ambele procese. De asemenea, ovazul scade riscul de cancer de colon, gratie fibrelor care in drumul lor absorb toxinele si substantele care ar putea produce tumori. Alte beneficii ale ovazului: - contribuie la absorbtia substantelor nutritive in intestinul subtire - previne constipatia - grabeste eliminarea enzimelor pancreatice - mentin energia organismului la cote optime - contribuie la tratarea sindromului de colon iritabil Fulgi de ovaz moi 400g - SOLARIS
Fulgi de porumb fara zahar 500g - Solaris
10,95 RON
11,90 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de porumb fara zahar 500g - Solaris Fulgi de porumb expandati, fara zahar, un produs de caliatate marca Solaris. Gustare delicioasa fara zahar sau un ingredient pentru un mic dejun sanatos si delicios. Ingrediente Fulgi de porumb fara zahar Solaris: malai grisat 88% malt de orz sare Prrezentare Fulgi de porumb fara zahar Solaris: 500g Fulgi de porumb fara zahar 500g - Solaris
Tarate de ovaz 500g - Solaris
6,95 RON
7,55 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Tarate de ovaz 500g - Solaris Consumul taratelor de ovaz are nenumarate beneficii: contribuie la absorbtia substantelor nutritive in intestinul subtire; previne constipatia; grabeste eliminarea enzimelor pancreatice; mentine energia organismului la cote optime. Taratele de ovaz se obtin din partea exterioara a bobului de ovaz si contin proteine, fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar putine calorii. Se folosesc atat in alimentatie, cat si in cosmetica. Exista multiple retete cu tarate de ovaz – de la paine pana la biscuiti sau iaurt cu tarate de ovaz (eficient in curele de slabire). Beneficiile consumului de tarate de ovaz (recomandat de 3-5 ori pe saptamana) sunt micsorarea nivelului de colesterol, protectia contra bolilor de inima, micsorarea nivelului de zahar din sange, stimularea sistemului digestiv, eficienta in curele de slabire. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti,  sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma preferata de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus. Ce sunt taratele de ovaz Ovazul este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme a fost folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor. Tarata (de ovaz, grau, porumb, etc) reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului. Obtinerea taratelor de ovaz Taratele de ovaz se obtin prin decorticarea boabelor si separarea invelisului exterior de miez. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma indragita de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus. Taratele de ovaz, asemenea celorlalte cereale, pot fi stocate chiar si cateva luni intr-un loc racoros si uscat. Daca temperatura in incapere creste, ele se pot depozita in frigider. Atat in varianta de tarate, de cereala integrala, cat si in cea de fulgi, ovazul se pastreaza pe parcursul mai multor luni (pana la 1 an), cum spuneam, in locuri racoroase și uscate, in ambalaj etans. Proprietatile nutritive ale taratelor de ovaz In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice: invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale. endospermul, adica partea principala contine amidon. germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu. 100 g de tarate de ovaz contin aproximativ 246 de calorii si: 62,5 g carbohidrati 12,7 g proteine 9,5 g grasimi minerale: fosfor, fier, calciu, magnexiu, potasiu, seleniu) vitamine (vitamina K, E si cele din complexul B, in special acid folic si colina) Deosebirile dintre taratele de ovaz si fulgii de ovaz Multa lume are tendinta de a confunda fulgii de ovaz cu taratele de ovaz. Ambele variante au ca punct de plecare aceeasi planta si o multitudine de beneficii specifice, dar materia prima in sine difera. Fulgii de ovaz se obtin din cereala propriu zisa, integrala (adica, alcatuita din miez si invelis) sau decorticata (curatata de coaja), in timp ce taratele reprezinta numai invelisul acela exterior. Taratele unor cereale contin, in general, mai multe fibre si o cantitate mai mare din anumiti nutrienti decat miezul, asadar intre cele doua categorii alegerea cea mai buna se indreapta catre prima varianta, chiar daca taratele nu au un gust la fel de fin si aceeasi consistenta. Din acest motiv, intr-o dieta de slabire, de exemplu, taratele de ovaz vor fi mai bune decat fulgii si nu va trebui sa iti faci probleme ca ingrasa. Dar despre aceste aspect vom discuta imediat pe larg. Totusi, a nu se trage de aici concluzia ca fulgii de ovaz nu au si ei, la randul lor, mari beneficii pentru sanatate. Dimpotriva, si ei sunt foarte buni, insa tarata are concentratia cea mai mare de fibre si nutrienti. Vei gasi atat tarate de ovaz cat si fulgi de ovaz in magazinele naturiste, in cele de tip plafar si pe site-ul SanoVita la un pret foarte bun, un motiv in plus sa incerci sa le consumi in mod regulat. De ce sa folosim tarate de ovaz? La aceasta intrebare raspunsul este cum nu se poate mai simplu: folosim tarate de ovaz pentru ca sunt extrem de sanatoase. Vom detalia imediat toate beneficiile care deriva din continutul lor nutritional si vei intelege de ce merita sa le incluzi in dieta ta obisnuita daca doresti sa slabesti, sa iti detoxifiezi organismul, sa te protejezi de diferite afectiuni sau pur si simplu sa te simti mai bine. Se impune sa precizam ca taratele de ovaz nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acest compus. Beneficiile taratelor de ovaz pentru organism Taratele de ovaz au o multitudine de intrebuintari tocmai pentru ca sunt benefice pentru organism. Curele cu tarate sunt indicate mai ales in afectiuni care tin de digestie si controlul greutatii, dar si foarte bune pentru detoxifiere. Vom discuta imediat despre cele mai importante dintre ele. Beneficiile taratelor de ovaz pentru sistemul circulator Taratele de ovaz scad colesterolul, ceea ce influenteaza direct buna circulatie a sangelui. Cu cat arterele sunt mai curate, ele vor fi si mai flexibile, iar sangele va circula mai usor. Beneficiile taratelor de ovaz in controlul greutatii Nu trebuie sa te ingrijorezi ca taratele de ovaz ingrasa. Caloriile pe care le aduc se pun in legatura cu timpul in care taratele de ovaz mentin senzatia de satietate, cu cantitatea necesara pentru a elimina foamea si abia apoi poti trage concluziile. Pe scurt, in programele de control al greutatii taratele sunt recomandate aproape fara exceptie. In celebra dieta Dukan, de exemplu, taratele de ovaz sunt recomandate atat ca ajutor in eliminarea mai rapida a kilogramelor, dar si pentru a regla eventualele probleme de constipatie care ar putea aparea. Carbohidratii cu eliberare lenta din compozitia taratelor de ovaz te ajuta sa te simti satula mai mult timp, inlaturand cel mai mare pericol al unei persoane care doreste sa scada in greutate: foamea. Beneficiile taratelor de ovaz asupra presiunii arteriale O buna circulatie a sangelui inseamna presiune arteriala normala, echilibrata. Taratele de ovaz au acest efect asupra organismului tau, de reglare a tensiunii, asadar consumul lor este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau au in familie un istoric negativ in aceasta directie. Beneficiile antioxidantilor din taratele de ovaz Vitaminele din complexul B prezente in taratele de ovaz au, in organismul tau, un important rol antioxidant, de aceea consumul regulat este recomandat cu toata caldura de specialisti. Rolul taratelor de ovaz in reducerea colesterolului In urma unei alimentatii defectuoase, colesterolul se depune pe peretii arterelor. Initial le reduce din flexibilitate, dar in cazurile cele mai grave poate sa ajunga pana la blocare completa. Alimentele care contin fibre, cum sunt si taratele de ovaz au propeitatea de a scadea nivelul colesterolului rau, eliberandu-ti arterele. Taratele de ovaz si diabetul Taratele de ovaz contin carbohidrati cu eliberare lenta. Asta inseamna ca zaharul este absorbit in sange treptat si glicemia tinuta sub control. Dupa ce studiile efectuate de cercetatorii americani au evidentiat clar aceste aspecte, taratele de ovaz au inceput sa fie recomandate persoanelor care sufera de diabet. Beneficiile taratelor de ovaz asupra sistemului digestiv Am spus-o de mai multe ori pana acum, dar o vom repeta: o digestie buna reprezinta primul si unul dintre ei mai importanti pasi catre o sanatate infloritoare. Alimentele bogate in fibre, printre care se afla si taratele de ovaz, imbunatatesc digestia, combat constipatia, ajuta la combaterea gazelor intestinale. Consumate cu un ingredient lichid, taratele de ovaz reprezinta o masa gustoasa si hranitoare, dar si un elemant natural cu care iti ajuti organismul sa functioneze corect. Diete de slabire cu tarate de ovaz Dietele de slabire cu tarate in general si dietele de slabire cu tarte de ovaz in special sunt extrem de apreciate, intrucat reprezinta o cale naturala si sanatoasa de a elimina kilogramele in plus. Taratele de ovaz regleaza glicemia, mentin pe termen lung senzatia de satietate (datorita faptului ca se umfla cu lichidele absorbite, atat la tine in farfurie cat si ulterior, in stomac), ceea ce inseamna ca nu vei mai simti nevoia sa mananci o perioda indelungata si, in acest fel vei putea controla senzatia de foame. In plus, datorita efectului detoxifiant, taratele de ovaz iti vor conferi si energie, asadar dieta ta de slabit nu va fi insotita si de neplacutele efecte de slabiciune si oboseala. O dieta cu tarate de ovaz nu inseamna ca vei consuma doar acest aliment si nimic altceva: le poti asocia, crude, cu iaurt sau lapte vegetal si manca pe post de masa de dimineata si/sau cina. Daca si pranzul va fi unul usor, efectele se vor vedea intr-un timp extrem de scurt. Este adevarat ca o dieta care contine doar tarate de ovaz reprezinta o dieta extrem de rapida, insa solutiile extreme pot fi periculoase, asadar nu reduce alimentatia ta doar la ele si, oricum, inainte de a urma un astfel de program ar fi bine sa ai o discutie cu medicul tau. Diete de detoxifiere cu tarate de ovaz In drumul lor prin tractul intestinal taratele antreneaza cu ele o serie importanta de reziduri depuse in timp, favorizand eliminarea acestora. O cura de o saptamana de detoxifiere cu tarate de ovaz nu poate fi decat benefica pentru organismul tau, repetata ori de cate ori simti nevoia, dar mai ales dupa perioadele de sarbatori, daca ai mancat excesiv. Taratele de ovaz nu au contraindicatii, insa, indiferent ca vrei sa slabesti sau sa iti detoxifiezi organismul, exagerarea consumului in detrimentul altor alimente nu este o solutie pe termen lung, intrucat te va priva de importante elemente nutritive. Nu putem spune ca ar fi o cantitate anume recomandata de tarate de ovaz in cazul unei perosane adulte, dar consumul trebuie sa se faca regulat, in 5 zile din 7 ale saptamanii, pentru ca efectele sa fie cat mai vizibile. Totusi, in cazul in care reducem dieta zilnica exclusiv la tarate de ovaz, eventual cu un aliment lichid, pe termen mediu sau lung vom priva organismul de nutrienti importanti. Oricat ar fi de bune taratele pentru organism, este imposibil ca ele sa contina absolut toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie pentru functionarea in conditii optime a corpului tau. Utilizarea taratelor de ovaz in cosmetica Taratele de ovaz au proprietati hidratante, motiv pentru care pot fi folosite in masti cosmetice, dar si pentru curatarea fetei. Un scrub natural cu tarate de ovaz poate fi preparat chiar acasa si te ajuta sa elimini impuritatile, sa scapi de pielea moarta si sa redai stralucirea pielii tale. Le poti combina cu miere, ulei de masline sau chiar apa calduta. Retete cu tarate de ovaz Taratele de ovaz pot intra in compozitia unor numeroase preparate culinare (cu atat mai mult cu cat nu isi altereaza calitatile nutrutuve in urma prepararii termice) si pot fi consumate in toate momentele zilei, de la micul dejun, in combinatie cu lapte vegetal, gustari, pranz sau cina. Datorita faptului ca ofera energie si asigura senzatia de satietate o perioada indelungata, ele sunt recomandate mai ales dimineata sau pentru o serie de gustari cu putine calorii. In alimentatia copiilor putem introduce taratele de ovaz dupa varsta de 6 luni, mai intai sub forma de terci si abia apoi, dupa ce copilul mesteca foarte bine, optam si pentru celelalte variante de preparare. Budinca cu tarate de ovaz Budinca cu tarate de ovaz este unul dintre cele mai iubite preparate in care acest aliment este folosit ca ingredient, intrucat se pregateste foarte simplu, merge la fel de bine pe post de mic dejun, cina sau gustare si poate fi imbogatita dupa gustul fiecarui consumator. Ca sa o faci, combina 250-300 ml de lapte vegetal cu 6-8 linguri de tarate de ovaz si fierbe budinca rezultata timp de 5 minute. In acest timp recomandam sa mesteci in mod continuu, ca sa nu se lipeasca. Daca preferi sa indulcesti preparatul, fa-o dupa fierbere cu miere, fructe uscate sau foarte putin zahar brun. Budinca poate fi aromata cu vanilie, coaja de lamaie sau ce iti place mai mult. Asa cum spuneam taratele de ovaz nu isi pierd calitatile in urma tratarii termice, asa incat copilul tau va profita de toate proprietatile nutritive si de un gust deosebit. Daca nu vrei sau nu ai timp sa fierbi fulgii de ovaz, stai linistit, acest lucru nu este obligatoriu. Atat combinatia de lapte vegetal si tarate de ovaz, cat si anumite retete de biscuiti cu tarate pot fi pregatite si fara fierbere, mai ales daca folosesti (in cazul biscuitilor) un ingredient cu rol de legare, cum ar fi mierea sau siropul de curmale. Produse de panificatie sau prajituri cu tarate de ovaz Taratele de ovaz pot fi introduce in produsele de panificatie si in multe tipuri de aluat dulce sau sarat (paine de casa, checuri, pateuri, briose, saratele, biscuiti). Aduc un gust relativ neutru, dar un plus de fibre de care organismul tau are nevoie. Persoanele care tin dieta Dukan pot face paine cu tarate de ovaz sau cu faina de ovaz in loc  de faina obisnuita, folosind doar cateva ingrediente simple, cum ar fi apa, iaurtul si praful de copt. Vegetarienii pot sa inlocuiasca iaurtul cu lapte vegetal si sa adauge fulgi de drojdie inactiva pe post de agent de legare. Painicile astfel facute se coc in cuptor si vor inlocui painea clasica. Prajiturile in care inlocuim faina cu tarate de ovaz vor avea mai putine calorii, astfel incat pot fi consumate ocazional si de catre persoanele care urmeaza un program de eliminare a kilogramelor in plus, cu conditia sa nu se exagereze. Prezentare tarate de ovaz: punga cu 500g Tarate de ovaz 500g - Solaris
Fulgi de ovaz 400g - SOLARIS
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de ovaz 400g - SOLARIS Fulgii de ovaz sunt bogati in fibre si vitamine fiind un aliment integral preferat de foarte multe persoane. Ovazul este preferat si pentru proprietatile sale de prevenire sau ameliorare a diferitelor afectiuni. Grabeste slabirea: Gratie fibrelor solubile, ovazul confera rapid senzatia de satietate, senzatie care dureaza mult timp. De asemenea, dupa consumul de ovaz dispar poftele alimentare. Scade nivelul de colesterol: Ovazul este recunoscut pentru capacitatea lui de a scadea nivelul de colesterol si de a preveni asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism. Odata cu scaderea nivelului de colesterol scade si tensiunea arteriala, iar infundarea arterelor este impiedicata.  Scade riscul de diabet zaharat de tip II: Un consum regulat de ovaz contribuie la scaderea riscului de diabet de tip II, deoarece fibrele solubile au o absorbtie lenta in sange si regleaza glicemia. Scade riscul de cancer: Ovazul este un aliment ideal pentru persoanele care au un tranzit intestinal lent si o digestie inceata, deoarece imbunatateste ambele procese. De asemenea, ovazul scade riscul de cancer de colon, gratie fibrelor care in drumul lor absorb toxinele si substantele care ar putea produce tumori. Alte beneficii ale ovazului: - contribuie la absorbtia substantelor nutritive in intestinul subtire - previne constipatia - grabeste eliminarea enzimelor pancreatice - mentin energia organismului la cote optime - contribuie la tratarea sindromului de colon iritabil Fulgi de ovaz 400g - SOLARIS
Fulgi de porumb cu miere, 200g - Solaris
6,95 RON
7,55 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de porumb cu miere, 200g - Solaris Fulgi de porumb, un produs de caliatate marca Solaris. Fulgii de porumb cu miere sunt varianta potrivita pentru un mic dejun delicios sau o gustare dulce. Ingrediente Fulgi de porumb cu miere, Solaris:  porumb macinat (75%), zahar, extract de malt de orz, miere (2%), sare. Prezentare Fulgi de porumb cu miere, Solaris: Punga cu 200g Fulgi de porumb cu miere, 200g - Solaris
Fulgi din 5 cereale - eco-bio 350g - Pronat
7,95 RON
8,64 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi din 5 crereale Bio, 350g - Pronat Materia prima provine din cereale atent selectionate si care respecta parametrii de calitate pre-definiti: umiditate,greutate specifica, dimensiune, impuritati, temperatura si miros. Cerealele sunt aburite, presate si apoi prajite. Fulgii astfel obtinuti sunt macinati si ambalati.Fulgii sunt ideali pentru musli sau ca ingredient in produse de panificatie si patiserie.Ingrediente Fulgi din 5 cereale: fulgi de cereale*-orez*, ovaz*, grau*, orz*, secara* - in proportie de 20% fiecare.*din culturi certificate ecologic Origine EUValori nutritionale/ 100gValoare energetica: 1421kJ/336kcalGrasime: 2,0g din care,-acizigrasi saturati: 1,0g-acizigrasi mono-nesaturati: 1,0g-acizigrasi poli-nesaturati: 1,0gCarbohidrati: 64,0g-din care zaharuri: 1,0gFibre: 9,0gProteine: 11,0gSare: 21mgGrasimi-Trans:lt;1%Continut de minerale: 2,0gAceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.Imaginea de pe eticheta are titlu informativ.Pastrare: intr-un loc racoros si uscat, bine ventilat, ferit de lumina.Fulgi din 5 cereale - eco-bio 350g - Pronat
Ovaz integral 500g - SOLARIS
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Ovaz integral 500g - SOLARIS Intr-o scriere antica se arata ca dacii si germanii erau printre singurele popoare care foloseau aceasta cereala ca aliment de baza. Mai tarziu, in Evul Mediu, populatiile nordice din Europa au adoptat si ele ovazul, care este un excelent energizant in perioadele cu vreme rece si umeda. Ovazul contine saruri si minerale: potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, vitamine D, complexul B, carote, polizaharide, flavone, saponozide, steroli.  Are efect mineralizant, tonic, antidepresiv, stimuleaza activitatea glandei tiroide, emolient, sedativ, laxativ, depurativ.  Contine fibre solubile, in special beta glucan, recunoscut pentru faptul ca scade nivelul colesterolului si al indicelui glicemic. Elibereaza incet energia din carbohidrati si astfel apare o senzatie de satietate. Datorita continutul de lecitina, a acidului linoleic , ovazul este recomandat in bolile digestive, cardiovasculare, tuberculoza. Este hipoglicemiant, stimulent al glandei tiroide, indicat in diabet, astenie fizica si nervoasa. Excelent depurativ, activand procesele de eliminare a toxinelor din organism. Utilizare Ovaz integral 500g - SOLARIS Ovazul se spala si se pune la inmuiat in multa apa rece, timp de 6-8 ore. Se scurge si se pune la fiert la foc potrivit in amestec cu diferite legume. Prezentare Ovaz integral SOLARIS: Gramaj: 500g Ovaz integral 500g - SOLARIS
Fulgi de porumb crocanti fara zahar 250g - Solaris
5,95 RON
6,47 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de porumb crocanti fara zahar 250g - Solaris Fulgi de porumb expandati, fara zahar, un produs de caliatate marca Solaris. Gustare delicioasa fara zahar sau un ingredient pentru un mic dejun sanatos si delicios. Ingrediente Fulgi de porumb fara zahar Solaris: malai grisat 88% malt de orz sare Prrezentare Fulgi de porumb fara zahar Solaris: 250g Fulgi de porumb crocanti fara zahar 250g - Solaris
Fulgi cu tarate de grau 250g - Solaris
6,95 RON
7,55 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi cu tarate de grau 250g - Solaris Ajuta digestia sa fie rapida si usoara, datorita taratelor continute. Alaturi de o dieta echilibrata, acesti fulgi cu tarate ofera organismului fibrele si energia necesara pentru intreaga zi. Sunt o optiune inspirata pentru un mic dejun sanatos sau pot fi consumati in diferite combinatii drept gustare Ingrediente cu tarate de grau: malai, faina de orez, tarate de grau 12% Mod de utilizare Fulgi cu tarate de grau: Se pot consuma cu suc de fructe, lapte, iaurt sau alaturi de fructe uscate sau proaspete. Se pot asocia compozițional cu diferite nuci pisate sau cu pulberi aromate de plante medicinale. Prezentare Fulgi cu tarate de grau: Gramaj: 250g Fulgi cu tarate de grau 250g - Solaris
TARATE DE GRAU MARI 250g, SOLARIS
1,95 RON
2,12 RON -8%
cu TVA
In Stoc
TARATE DE GRAU MARI 250g, SOLARIS Taratele de grau sunt obtinute numai din propriile cerealele ecologice cultivate la ferma din Jamu Mare. Moara este mica, avand o productivitate redusa, asta reprezentand un avantaj, deoarece taratele de grau produse sunt de calitate superioara si permanent controlat. Compozitie tarate de grau: Bogate in grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), in aminoacizi si minerale :sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier 100 grame de tarate: Grasimi: 4.3 grame. Carbohidrati: 64.5 grame. Proteine: 15.5 grame. Recomandari tarate de grau mari: Taratele de grau sunt indicate in urmatoarele afectiuni: afectiuni endocrine, afectiuni ale ovarelor, afectiunile prostatei, adenopatii, anemie, dermatoze diferite, diabet zaharat, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni cardiace, ateroscleroza, afectiuni digestive, ale ficatului, constipatie cronica, dureri epigastrice, hemoroizi, afectiuni renale, cistita, retentie urinara, laringita, rahitism, nevroze, majoritatea afectiunilor care sunt denumite cu "hipo" sau "hiper", pentru ca taratele contribuie la reglarea intregului organism. Actiune tarate de grau: Regleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general. Mod de utilizare si consum tarate de grau mari: Taratele de grau sunt indicate intr-o dieta pentru ca scad pofta de mancare si ofera o senzatia de satietate care dureaza mai multe ore. In plus, dieta cu tarate de grau iti va da energie, deoarece taratele contin multe substante nutritive. In caz de constipatie cronica - se pun la 1 litru de apa 5-8 linguri de tarate de grau si 4 lingurite de stafide maruntite. Se lasa de seara pana dimineata, cand se strecoara prin tifon. Se consuma lichidul in cursul zilei. Este un tratament simplu, foarte eficient si care se poate lua perioade lungi de timp. Apa de tarate: se pun 3-4 linguri de tarate intr-un litru de apa si se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara. Se consuma in locul apei, fiind mult imbogatita cu vitaminele din complexul B. Ajuta pe cei care au probleme cu stresul. Pentru a fi mai gustoasa si mai bogata in vitamine, in apa se pot adauga suc de lamaie si miere. Mod de prezentare tarate de grau mari SOLARIS: 250g TARATE DE GRAU MARI 250g, SOLARIS
Musli cu cereale germinate 400g Granovit - Solaris
8,95 RON
9,73 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Musli cu cereale germinate 400g Granovit - Solaris Granovit prezinta o metoda unica si brevetata de obtinere a fulgilor germinati medaliata la saloanele internationale. Brevetul de inventie (RO 11 01 13) si cele doua medalii de aur (1996 la Iasi si 1998 la Bussels) pentru metoda de fabricatie a fulgilor de cereale germinate atesta valoarea deosebita a acestui produs. Metoda unica in Romania pune in evidenta doua mari calitati si anume: 1. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare al principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime) prezente in deosebi in coaja si germene. Literatura de specialitate recomanda cura cu cereale germinate intr-o serie de afectiuni dintre cele mai diverse: stari de demineralizare, anemie, rahitism, sterilitate si impotenta, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni cardio-vasculare, tromboflebita, boli de nutritie si ale aparatului digestiv, boli de piele, fixarea calciului in oase, restabilirea greutatii corporale optime, antioxidantii ce se sintetizeaza la germinare previn aparitia radicalilor liberi, a tumorilor si cancerului. 2. Pe toata durata procesului de fabricatie nu se folosesc temperaturi care sa altereze calitatile acestor cereale (maxim 45 grade C). Materia prima este atent selectionata si are putere de germinare buna. Consumul minim recomandat este de 100g zilnic. Musli cu cereale germinate Granovit contin: Fulgi germinati Granovit (grau si secara), fulgi de porumb, fructe uscate (cirese, curmale, stafide, banane, papaya, cocos), seminte de dovleac si de floarea soarelui. Ingredientele se gasesc intregi sau maruntite, in proportie variabila. Actiune Musli cu cereale germinate Granovit: Satisface nevoia de nutrienti si fibre a organismului si ofera organismului energie la primele ore ale zilei. Mod de preparare si utilizare Musli cu cereale germinate Granovit: De asemenea se pot prepara deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere, scortisoara, etc. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare a principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime), prezente indeosebi in coaja si germene Musli cu cereale germinate 400g Granovit - Solaris
Fulgi de grau 500g - SOLARIS
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de grau 500g - SOLARIS  Contin proteine, minerale, vitamine si enzime, prezente mai ales in coaja si in germene. Fulgii de grau sunt subtiri, se inmoaie rapid in lapte sau in sucuri naturale si pot fi consumati cu fructe, furnizand energia necesara pentru o buna perioada de timp. Ingrediente Fulgi de grau: fulgi integrali de grau Prezentare Fulgi de grau: 500g Fulgi de grau 500g - SOLARIS 
FULGI DE MEI 500g - SOLARIS
8,95 RON
9,73 RON -8%
cu TVA
In Stoc
FULGI DE MEI 500g - SOLARIS Folosit initial in Africa si Asia sub forma de paine, ca adaos in preparate sau hrana pentru pasari. Solaris a pregatit fulgii de mei, printr-un procedeu tehnologic simplificat si la temperaturi care nu afecteaza structura de ingrediente a cerealei. Meiul este o cereala integrala care actioneaza benefic asupra sistemului digestiv, datorita aportului de enzime. Are proprietati alcaline, eliminand acidoza din organism. Contine triptopan si vitamina B, fortifica sistemul imunitar si echilibreaza nivelul de grasimi din sange. Inlesneste digestia si contribuie la scaderea in greutate. Meiul este indicat pentru un organism alcalin si fortificat. Recomandam consumul de mei pentru cresterea imunitatii, par si unghii sanatoase. Pentru o digestie corecta. Ingrediente fulgi de mei: 100% boabe de mei. Recomandare de consum fulgi de mei: Inmuiati in apa calduta sau in combinatie cu diverse sucuri de fructe si legume. Puteti adauga fructe sau seminte crude, pentru un plus de gust. FULGI DE MEI 500g - SOLARIS
Musli cu goji fara zahar 400g, Solaris
13,95 RON
15,16 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Musli cu goji fara zahar 400g, Solaris Musli cu goji, Sanovita. Musli cu goji sunt o combinatie ideala pentru mic dejun sau gustare. Asigura aportul zilnic de fibre alimentare, vitamine, antioxidanti si proteine vegetale. Sortimentul stafidelor de Corint este unul de o calitate superioara, oferind o aroma si un gust unic, iar fructele goji contin 18 aminoacizi, dintre care 8 aminoacizi esentiali, acestia fiind unitatile de baza ale proteinelor. Compozitie musli cu goji: fulgi de ovaz, goji, stafide, fulgi de porumb fara zahar, stafide de Corint si seminte de floarea-soarelui. Sortimentul stafidelor de Corint este unul de o calitate superioara, oferind o aroma si un gust unic, iar fructele goji contin 18 aminoacizi, dintre care 8 aminoacizi esentiali, acestia fiind unitatile de baza ale proteinelor. Prezentare Musli cu goji Solaris: 400g Musli cu goji fara zahar 400g, Solaris
Fulgi pentru silueta, 200g - Solaris
7,95 RON
8,64 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi pentru silueta, 200g - Solaris Amestecul de cereale constituie un mic dejun consistent. Fibrele inlesnesc digestia si imbunatatesc tranzitul intestinal, echilibrand organismul. Gustosi si hranitori, bogati in fibre si satiosi, fulgii pentru silueta calmeaza senzatia de foame pentru mai multe ore si imbunatatesc digestia. Ingrediente Fulgi pentru silueta, Solaris: Orez 50,5%, grau integral 23%, zahar, faina de orez, gluten din grau, germeni de grau, lapte praf degresat, amidon din grau, extract de malt de orz, sare, carbonat de sodiu, emulgator (mono si digliceride ale acizilor grasi comestibili). Utilizare Fulgi pentru silueta, 200g - Solaris: Fulgii pentru Silueta se pot consuma cu lapte, iaurt sau suc natural, simplu, sau alaturi de fructe proaspete sau uscate. Prrezentare Fulgi pentru silueta, 200g - Solaris: Punga cu 200g Fulgi pentru silueta, 200g - Solaris
Musli Cereale Si Fructe 500g - Solaris
7,95 RON
8,64 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Musli Cereale Si Fructe 500g - Solaris Doctorul Maximilian Oskar Bircher-Benner a descoperit, in jurul anului 1900, ca poate servi pacientilor sai o masa usoara de seara compusa din fulgi de cereale si un amestec de fructe, pentru un aport echilibrat de vitamine si fibre si o digestie sanatoasa. In prezent exista o varietate de musli, se folosesc in principal ca mic-dejun. Musli Cereale Si Fructe contin: Fulgi de cereale si fulgi de porumb cu zahar, stafide, curmale, banane, ananas, seminte de floarea soarelui, cirese, cocos si papaya. Actiune Musli Cereale Si Fructe: Satisface nevoia de nutrienti si fibre a organismului si ofera organismului energie la primele ore ale zilei. Pentru un mic dejun echilibrat, o digestie inlesnita de fibrele din compozitie. Mod de preparare si utilizare Musli Cereale Si Fructe: De asemenea se pot prepara deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere, scortisoara, etc. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare a principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime), prezente indeosebi in coaja si germene Musli Cereale Si Fructe 500g - Solaris
Tarate de ovaz 350g - Solaris
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Tarate de ovaz 350g - Solaris Consumul taratelor de ovaz are nenumarate beneficii: contribuie la absorbtia substantelor nutritive in intestinul subtire; previne constipatia; grabeste eliminarea enzimelor pancreatice; mentine energia organismului la cote optime. Taratele de ovaz se obtin din partea exterioara a bobului de ovaz si contin proteine, fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar putine calorii. Se folosesc atat in alimentatie, cat si in cosmetica. Exista multiple retete cu tarate de ovaz – de la paine pana la biscuiti sau iaurt cu tarate de ovaz (eficient in curele de slabire). Beneficiile consumului de tarate de ovaz (recomandat de 3-5 ori pe saptamana) sunt micsorarea nivelului de colesterol, protectia contra bolilor de inima, micsorarea nivelului de zahar din sange, stimularea sistemului digestiv, eficienta in curele de slabire. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti,  sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma preferata de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus. Ce sunt taratele de ovaz Ovazul este o cereala cultivata in tari cu clima temperata, cum este si Romania, si multa vreme a fost folosit pentru hrana animalelor. In momentul in care, insa, oamenii de stiinta l-au studiat indeaproape si i-au descoperit beneficiile pentru organism, l-au adus pe masa consumatorilor. Tarata (de ovaz, grau, porumb, etc) reprezinta invelisul exterior al unei cereale si contine o parte importanta dintre elementele nutritive. Atunci cand cerealele respective, in cazul nostru ovazul, sunt consumate ca atare, neprelucrate, vorbim despre cereale integrale, iar beneficiile acestora sunt importante. Daca in trecut taratele erau folosite pentru hrana animalelor, pe masura ce studiile stiintifice le-au evidentiat calitatile date de continutul de fibre, vitamine si minerale, nutritionistii din intreaga lume au inceput sa le recomande consumului. Obtinerea taratelor de ovaz Taratele de ovaz se obtin prin decorticarea boabelor si separarea invelisului exterior de miez. Intrucat ele nu au un gust pregnant, ci mai curand unul neutru, se recomanda a fi insotite in alimentatie de fructe uscate sau lapte vegetal. Daca vrei sa slabesti ai sa te feresti, bineinteles, sa adaugi zahar, care da o aroma indragita de multi, dar iti zadarniceste eforturile de inlaturare a kilogramelor in plus. Taratele de ovaz, asemenea celorlalte cereale, pot fi stocate chiar si cateva luni intr-un loc racoros si uscat. Daca temperatura in incapere creste, ele se pot depozita in frigider. Atat in varianta de tarate, de cereala integrala, cat si in cea de fulgi, ovazul se pastreaza pe parcursul mai multor luni (pana la 1 an), cum spuneam, in locuri racoroase și uscate, in ambalaj etans. Proprietatile nutritive ale taratelor de ovaz In general, cerealele sunt compuse din trei parti, fiecare cu o compozitie si beneficii specifice: invelisul exterior (tarata) contine fibre, acizi Omega 3, vitamine si minerale. endospermul, adica partea principala contine amidon. germenii, cea mai mica parte a bobului sunt o sursa buna de acid folic, vitamina E, fosfor si magneziu. 100 g de tarate de ovaz contin aproximativ 246 de calorii si: 62,5 g carbohidrati 12,7 g proteine 9,5 g grasimi minerale: fosfor, fier, calciu, magnexiu, potasiu, seleniu) vitamine (vitamina K, E si cele din complexul B, in special acid folic si colina) Deosebirile dintre taratele de ovaz si fulgii de ovaz Multa lume are tendinta de a confunda fulgii de ovaz cu taratele de ovaz. Ambele variante au ca punct de plecare aceeasi planta si o multitudine de beneficii specifice, dar materia prima in sine difera. Fulgii de ovaz se obtin din cereala propriu zisa, integrala (adica, alcatuita din miez si invelis) sau decorticata (curatata de coaja), in timp ce taratele reprezinta numai invelisul acela exterior. Taratele unor cereale contin, in general, mai multe fibre si o cantitate mai mare din anumiti nutrienti decat miezul, asadar intre cele doua categorii alegerea cea mai buna se indreapta catre prima varianta, chiar daca taratele nu au un gust la fel de fin si aceeasi consistenta. Din acest motiv, intr-o dieta de slabire, de exemplu, taratele de ovaz vor fi mai bune decat fulgii si nu va trebui sa iti faci probleme ca ingrasa. Dar despre aceste aspect vom discuta imediat pe larg. Totusi, a nu se trage de aici concluzia ca fulgii de ovaz nu au si ei, la randul lor, mari beneficii pentru sanatate. Dimpotriva, si ei sunt foarte buni, insa tarata are concentratia cea mai mare de fibre si nutrienti. Vei gasi atat tarate de ovaz cat si fulgi de ovaz in magazinele naturiste, in cele de tip plafar si pe site-ul SanoVita la un pret foarte bun, un motiv in plus sa incerci sa le consumi in mod regulat. De ce sa folosim tarate de ovaz? La aceasta intrebare raspunsul este cum nu se poate mai simplu: folosim tarate de ovaz pentru ca sunt extrem de sanatoase. Vom detalia imediat toate beneficiile care deriva din continutul lor nutritional si vei intelege de ce merita sa le incluzi in dieta ta obisnuita daca doresti sa slabesti, sa iti detoxifiezi organismul, sa te protejezi de diferite afectiuni sau pur si simplu sa te simti mai bine. Se impune sa precizam ca taratele de ovaz nu contin gluten, asadar pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acest compus. Beneficiile taratelor de ovaz pentru organism Taratele de ovaz au o multitudine de intrebuintari tocmai pentru ca sunt benefice pentru organism. Curele cu tarate sunt indicate mai ales in afectiuni care tin de digestie si controlul greutatii, dar si foarte bune pentru detoxifiere. Vom discuta imediat despre cele mai importante dintre ele. Beneficiile taratelor de ovaz pentru sistemul circulator Taratele de ovaz scad colesterolul, ceea ce influenteaza direct buna circulatie a sangelui. Cu cat arterele sunt mai curate, ele vor fi si mai flexibile, iar sangele va circula mai usor. Beneficiile taratelor de ovaz in controlul greutatii Nu trebuie sa te ingrijorezi ca taratele de ovaz ingrasa. Caloriile pe care le aduc se pun in legatura cu timpul in care taratele de ovaz mentin senzatia de satietate, cu cantitatea necesara pentru a elimina foamea si abia apoi poti trage concluziile. Pe scurt, in programele de control al greutatii taratele sunt recomandate aproape fara exceptie. In celebra dieta Dukan, de exemplu, taratele de ovaz sunt recomandate atat ca ajutor in eliminarea mai rapida a kilogramelor, dar si pentru a regla eventualele probleme de constipatie care ar putea aparea. Carbohidratii cu eliberare lenta din compozitia taratelor de ovaz te ajuta sa te simti satula mai mult timp, inlaturand cel mai mare pericol al unei persoane care doreste sa scada in greutate: foamea. Beneficiile taratelor de ovaz asupra presiunii arteriale O buna circulatie a sangelui inseamna presiune arteriala normala, echilibrata. Taratele de ovaz au acest efect asupra organismului tau, de reglare a tensiunii, asadar consumul lor este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare sau au in familie un istoric negativ in aceasta directie. Beneficiile antioxidantilor din taratele de ovaz Vitaminele din complexul B prezente in taratele de ovaz au, in organismul tau, un important rol antioxidant, de aceea consumul regulat este recomandat cu toata caldura de specialisti. Rolul taratelor de ovaz in reducerea colesterolului In urma unei alimentatii defectuoase, colesterolul se depune pe peretii arterelor. Initial le reduce din flexibilitate, dar in cazurile cele mai grave poate sa ajunga pana la blocare completa. Alimentele care contin fibre, cum sunt si taratele de ovaz au propeitatea de a scadea nivelul colesterolului rau, eliberandu-ti arterele. Taratele de ovaz si diabetul Taratele de ovaz contin carbohidrati cu eliberare lenta. Asta inseamna ca zaharul este absorbit in sange treptat si glicemia tinuta sub control. Dupa ce studiile efectuate de cercetatorii americani au evidentiat clar aceste aspecte, taratele de ovaz au inceput sa fie recomandate persoanelor care sufera de diabet. Beneficiile taratelor de ovaz asupra sistemului digestiv Am spus-o de mai multe ori pana acum, dar o vom repeta: o digestie buna reprezinta primul si unul dintre ei mai importanti pasi catre o sanatate infloritoare. Alimentele bogate in fibre, printre care se afla si taratele de ovaz, imbunatatesc digestia, combat constipatia, ajuta la combaterea gazelor intestinale. Consumate cu un ingredient lichid, taratele de ovaz reprezinta o masa gustoasa si hranitoare, dar si un elemant natural cu care iti ajuti organismul sa functioneze corect. Diete de slabire cu tarate de ovaz Dietele de slabire cu tarate in general si dietele de slabire cu tarte de ovaz in special sunt extrem de apreciate, intrucat reprezinta o cale naturala si sanatoasa de a elimina kilogramele in plus. Taratele de ovaz regleaza glicemia, mentin pe termen lung senzatia de satietate (datorita faptului ca se umfla cu lichidele absorbite, atat la tine in farfurie cat si ulterior, in stomac), ceea ce inseamna ca nu vei mai simti nevoia sa mananci o perioda indelungata si, in acest fel vei putea controla senzatia de foame. In plus, datorita efectului detoxifiant, taratele de ovaz iti vor conferi si energie, asadar dieta ta de slabit nu va fi insotita si de neplacutele efecte de slabiciune si oboseala. O dieta cu tarate de ovaz nu inseamna ca vei consuma doar acest aliment si nimic altceva: le poti asocia, crude, cu iaurt sau lapte vegetal si manca pe post de masa de dimineata si/sau cina. Daca si pranzul va fi unul usor, efectele se vor vedea intr-un timp extrem de scurt. Este adevarat ca o dieta care contine doar tarate de ovaz reprezinta o dieta extrem de rapida, insa solutiile extreme pot fi periculoase, asadar nu reduce alimentatia ta doar la ele si, oricum, inainte de a urma un astfel de program ar fi bine sa ai o discutie cu medicul tau. Diete de detoxifiere cu tarate de ovaz In drumul lor prin tractul intestinal taratele antreneaza cu ele o serie importanta de reziduri depuse in timp, favorizand eliminarea acestora. O cura de o saptamana de detoxifiere cu tarate de ovaz nu poate fi decat benefica pentru organismul tau, repetata ori de cate ori simti nevoia, dar mai ales dupa perioadele de sarbatori, daca ai mancat excesiv. Taratele de ovaz nu au contraindicatii, insa, indiferent ca vrei sa slabesti sau sa iti detoxifiezi organismul, exagerarea consumului in detrimentul altor alimente nu este o solutie pe termen lung, intrucat te va priva de importante elemente nutritive. Nu putem spune ca ar fi o cantitate anume recomandata de tarate de ovaz in cazul unei perosane adulte, dar consumul trebuie sa se faca regulat, in 5 zile din 7 ale saptamanii, pentru ca efectele sa fie cat mai vizibile. Totusi, in cazul in care reducem dieta zilnica exclusiv la tarate de ovaz, eventual cu un aliment lichid, pe termen mediu sau lung vom priva organismul de nutrienti importanti. Oricat ar fi de bune taratele pentru organism, este imposibil ca ele sa contina absolut toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie pentru functionarea in conditii optime a corpului tau. Utilizarea taratelor de ovaz in cosmetica Taratele de ovaz au proprietati hidratante, motiv pentru care pot fi folosite in masti cosmetice, dar si pentru curatarea fetei. Un scrub natural cu tarate de ovaz poate fi preparat chiar acasa si te ajuta sa elimini impuritatile, sa scapi de pielea moarta si sa redai stralucirea pielii tale. Le poti combina cu miere, ulei de masline sau chiar apa calduta. Retete cu tarate de ovaz Taratele de ovaz pot intra in compozitia unor numeroase preparate culinare (cu atat mai mult cu cat nu isi altereaza calitatile nutrutuve in urma prepararii termice) si pot fi consumate in toate momentele zilei, de la micul dejun, in combinatie cu lapte vegetal, gustari, pranz sau cina. Datorita faptului ca ofera energie si asigura senzatia de satietate o perioada indelungata, ele sunt recomandate mai ales dimineata sau pentru o serie de gustari cu putine calorii. In alimentatia copiilor putem introduce taratele de ovaz dupa varsta de 6 luni, mai intai sub forma de terci si abia apoi, dupa ce copilul mesteca foarte bine, optam si pentru celelalte variante de preparare. Budinca cu tarate de ovaz Budinca cu tarate de ovaz este unul dintre cele mai iubite preparate in care acest aliment este folosit ca ingredient, intrucat se pregateste foarte simplu, merge la fel de bine pe post de mic dejun, cina sau gustare si poate fi imbogatita dupa gustul fiecarui consumator. Ca sa o faci, combina 250-300 ml de lapte vegetal cu 6-8 linguri de tarate de ovaz si fierbe budinca rezultata timp de 5 minute. In acest timp recomandam sa mesteci in mod continuu, ca sa nu se lipeasca. Daca preferi sa indulcesti preparatul, fa-o dupa fierbere cu miere, fructe uscate sau foarte putin zahar brun. Budinca poate fi aromata cu vanilie, coaja de lamaie sau ce iti place mai mult. Asa cum spuneam taratele de ovaz nu isi pierd calitatile in urma tratarii termice, asa incat copilul tau va profita de toate proprietatile nutritive si de un gust deosebit. Daca nu vrei sau nu ai timp sa fierbi fulgii de ovaz, stai linistit, acest lucru nu este obligatoriu. Atat combinatia de lapte vegetal si tarate de ovaz, cat si anumite retete de biscuiti cu tarate pot fi pregatite si fara fierbere, mai ales daca folosesti (in cazul biscuitilor) un ingredient cu rol de legare, cum ar fi mierea sau siropul de curmale. Produse de panificatie sau prajituri cu tarate de ovaz Taratele de ovaz pot fi introduce in produsele de panificatie si in multe tipuri de aluat dulce sau sarat (paine de casa, checuri, pateuri, briose, saratele, biscuiti). Aduc un gust relativ neutru, dar un plus de fibre de care organismul tau are nevoie. Persoanele care tin dieta Dukan pot face paine cu tarate de ovaz sau cu faina de ovaz in loc  de faina obisnuita, folosind doar cateva ingrediente simple, cum ar fi apa, iaurtul si praful de copt. Vegetarienii pot sa inlocuiasca iaurtul cu lapte vegetal si sa adauge fulgi de drojdie inactiva pe post de agent de legare. Painicile astfel facute se coc in cuptor si vor inlocui painea clasica. Prajiturile in care inlocuim faina cu tarate de ovaz vor avea mai putine calorii, astfel incat pot fi consumate ocazional si de catre persoanele care urmeaza un program de eliminare a kilogramelor in plus, cu conditia sa nu se exagereze. Tarate de ovaz 350g - Solaris
MACINIS PENTRU LAPTIC CU MEI SI OREZ INTEGRAL 250g SOLARIS
11,95 RON
12,99 RON -8%
cu TVA
In Stoc
MACINIS PENTRU LAPTIC CU MEI SI OREZ INTEGRAL 250g SOLARIS Amestec macinat cu grija de fulgi de mei, de hrisca, de orez si de porumb fara zahar adaugat pana s-a obtinut un amestec fin si hranitor. Sugestie de preparare macinis pentru laptic: Amestecati produsul cu apa, sau lapte fierbinte pana la obtinerea consistentei dorite, adaugati piure de fructe sau legume fierte si pasate pentru o masa completa. Ingrediente macinis pentru laptic: fulgi de mei (31%), fulgi de orez integral (31%), fulgi de porumb fara zahar adaugat (malai grisat 88%, malt de orz, sare), fulgi de hrisca. MACINIS PENTRU LAPTIC CU MEI SI OREZ INTEGRAL 250g SOLARIS
Fulgi de ovaz extra-fini 400g - SOLARIS
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de ovaz extra-fini 400g - SOLARIS Sunt 100% naturali, obtinuti la temperaturi care nu afecteaza compozitia initiala a bobului de ovaz. Compozitie: fulgi de ovaz 100%, obtinuti la temperaturi care nu afecteaza compozitia initiala a bobului de ovaz. Utilizare fulgi de ovaz extra fini: Fulgi de ovaz instant – se inmoaie imediat in lichide calde, putand fi preparati rapid si usor pentru cei mici si cei mari. Acesti fulgi pot fi folositi in preparare clasicului "porridge" englezesc. Fulgi de ovaz extra-fini 400g - SOLARIS
Fulgi De Hrisca Germinata 350g Granovit - Solaris
9,95 RON
10,82 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi De Hrisca Germinata 350g Granovit - Solaris Granovit prezinta o metoda unica si brevetata de obtinere a fulgilor germinati medaliata la saloanele internationale. Brevetul de inventie (RO 11 01 13) si cele doua medalii de aur (1996 la Iasi si 1998 la Bussels) pentru metoda de fabricatie a fulgilor de cereale germinate atesta valoarea deosebita a acestui produs. Metoda unica in Romania pune in evidenta doua mari calitati si anume: 1. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare al principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime) prezente in deosebi in coaja si germene. Literatura de specialitate recomanda cura cu cereale germinate intr-o serie de afectiuni dintre cele mai diverse: stari de demineralizare, anemie, rahitism, sterilitate si impotenta, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni cardio-vasculare, tromboflebita, boli de nutritie si ale aparatului digestiv, boli de piele, fixarea calciului in oase, restabilirea greutatii corporale optime, antioxidantii ce se sintetizeaza la germinare previn aparitia radicalilor liberi, a tumorilor si cancerului. 2. Pe toata durata procesului de fabricatie nu se folosesc temperaturi care sa altereze calitatile acestor cereale (maxim 45 grade C). Materia prima este atent selectionata si are putere de germinare buna. Consumul minim recomandat este de 100g zilnic. Fulgi De Hrisca Germinata Granovit contin: Sunt un produs natural, fara adaos de sare sau zahar. Nu contin gluten. Hrisca are continut crescut de niacina, riboflavina, piridoxina si tiamina. Nu lipsesc nici mineralele: zinc, fier si potasiu. Actiune Fulgi De Hrisca Germinata Granovit: Hrisca este un superaliment, o cereala care contine minerale si fibre si care fortifica organismul. Hrisca este benefica pentru sistemul vascular, este saraca in grasimi si calorii - dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet. Hrisca scade tensiunea, mentine sanatatea colonului Hrisca este un atu in prevenirea pietrelor biliare Recomandam Fulgi De Hrisca Germinata Granovit pentru: mentinerea unui organism puternic si sanatos, pentru o digestie corecta si in alimentatia persoanelor care sufera de diabet pentru obtinerea unui tonus mental bun, datorita continutului de triptofan. Benefici in tratamentul preventiv al arteroscleroza, al bolilor hepatice si de inima. Mod de preparare si utilizare Fulgi De Hrisca Germinata Granovit: Fulgii de hrisca se inmoaie foarte repede in lichide fierbinti, deci nu trebuiesc fierti. De aceea ei trebuiesc adaugati in mancare la sfarsit (dupa fierberea acesteia). Se pot adauga astfel in supe, ciorbe, mancaruri sau in diferite deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluti etc., se inmoaie cateva minute in apa fierbinte apoi se amesteca compozitia care se introduce in cuptor. Se pot inmuia in lichide calde (ceai, lapte, supe, ciorbe) sau adauga in diferite mancaruri dupa ce au fost inmuiati inainte timp de 10 minute (ghiveci de legume, ardei umpluti, sarmale, etc.) De asemenea se pot prepara deserturi gustoase cu lapte, fructe, alune, miere, scortisoara, musli, etc. Cerealele integrale germinate reprezinta cel mai eficient mod de valorificare a principiilor nutritive (proteine, glucide, lipide, elemente catalitice, saruri minerale, vitamine, enzime), prezente indeosebi in coaja si germene Fulgi De Hrisca Germinata 350g Granovit - Solaris
Fulgi de secara 500g - Solaris
4,95 RON
5,38 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi de secara 500g - Solaris Secara este cunoscuta ca sursa importanta de vitamine si minerale, un aliment energizant, nutritiv si purificator. Este o sursa de fibre hranitoare pentru intreaga zi si iti ofera imediat senzatia de satietate. Pot fi serviti dimineata cu lapte sau suc de fructe. Ingredient unic: Fulgi integrali de secara. Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic. Mod de prezentare Fulgi de secara: 500g Fulgi de secara 500g - Solaris
Complex tarate grau, orz si secara, 300g - Solaris
3,95 RON
4,29 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Complex tarate grau, orz si secara, 300g - Solaris Complex tarate grau, orz si secara este un aliment naturist pentru o dieta sanatoasa ce contine tarate de cereale (grau, orz, secara). Ingrediente Complex tarate grau, orz si secara, Solaris: tarate de grau tarate de orz tarate de secara Utilizare Complex tarate: Se poate folosi ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, mancaruri, creme desert, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva. Se pot folosi la prepararea unor fursecuri si prajituri si a micului dejun cu lapte sau iaurt. Se pot consuma zilnic cate doua lingurite de pulbere de tarate, de cinci ori pe zi, inainte de mese, timp de doua saptamani. Recomandarea SOLARIS: Intr-un litru de apa de izvor sau apa minerala plata se pun seara 100g de tarate si se lasa la temperatura camerei pana dimineata. Se strecoara si se bea simpla sau indulcita, pe stomacul gol inainte de mese. Are efec benefic asupra imunitatii si intretinerii sanatatii.   Prezentare Complex tarate grau, orz si secara, Solaris: Punga de 300 grame. Complex tarate grau, orz si secara, 300g - Solaris
Fulgi crocanti de grau spelta eco-bio 250g Pronat
10,95 RON
11,90 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Fulgi crocanti de grau spelta eco-bio 250g Pronat Ideale pentru un mic dejun gustos si satios sau o gustare sanatoasa. Ingrediente Fulgi crocanti de grau spelta amestec din cereale de grau spelta (fulgi, spartura), sirop de orez, ulei de floarea soarelui, zahar brut din trestie, orez crocant (faina de orez, sare de mare, malt de orz), fulgi de cocos, sare de mare. din culturi certificate ecologic. Utilizare Fulgi crocanti de grau spelta Se pot consuma cu lapte, iaurt sau ca atare. Prezentare Fulgi crocanti de grau spelta Punga cu 250g Ambalat intr-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin. Conditii de pastrare: a se pastra la loc uscat si racoros, ferit de lumina si caldura. Fulgi crocanti de grau spelta eco-bio 250g Pronat  
Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata, 375g HAMMER MUHLE
28,95 RON
31,47 RON -8%
cu TVA
In Stoc
Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata, 375g HAMMER MUHLE Un musli delicios, crocant si sanatos, cu banane si ciocolata. Caracteristici Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata Fara gluten, fara ulei de palmier, fara adaos de grau. Ingrediente Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata fulgi de hrisca, zahar, orez expandat (faina de orez integral), fulgi de porumb (porumb, zahar, sare), chipsuri de banane (banane, ulei de cocos, zahar), nuca de cocos deshidratata, ulei de rapita, pulbere de cacao cu continut redus de grasimi 2,8%, amidon de porumb, sare. Poate contine urme de ou, soia, produse lactate, nuci, susan si lupin. Utilizare Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata Ideal ca si mic dejun sau ca gustare sanatoasa, cu lapte. Prezentare Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata Punga cu 375g Conditii de pastrare: loc uscat si racoros. Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj. Musli crocant fara gluten cu banane si ciocolata, 375g HAMMER MUHLE  

Comanda cereale si musli de la minuneanaturii.ro.

Cel care a creat primele cereale (muesli, granola, fulgii in toate formele pe care le gasim astazi) este Dr. James Caleb Jackson. Cereale pentru mic-dejun, erau facute din faina integrala de grau si apa, coapte, sfaramate si coapte din nou, obtinand astfel Granola un mix de cereale cu fructe sau nuci, bine cunoscut.

Astazi oferta de cereale, musli sau granola este diversificata, insa calitatea difera prin aportul de nutrienti esentiali regasiti in cantitati maxime doar in produsele cerificate Bio.pe minuneanaturii.ro ai o gama variata  de produse in categoria Cereale si musli pentru ca sa incepeti ziua cu un aport de energie, alegeti o variata de cereale sanatoase si fulgi de musli

Musli este o combinatie de cereale, fructe uscate, nuci si seminte, care pot fi combinate in mod armonios in lapte sau iaurt. Musli este un aliment inventat in anul 1900 de catre medicul elvetian Maximilian Bircher-Benner pentru pacientii sai din spital. Acest aliment contine foarte putine grasimi, dar in acelasi timp foarte multe fibre, ingrediente benefice in mentinerea greutatii sub control, in prevenirea constipatiei si a hemoroizilor, a cancerului si chiar a bolilor de inima.

Pe minuneanaturii.ro gasesti o gama variata de produse in categoria Cereale si musli precum:

  • cereale musli cu ciocolata
  • cereale musli 
  • musli sanovita
  • cereale muslie bio
  • muslie ecologice
  • cereale fara gluten
  • musli fara gluten
  • cereale sanovita
  • cereale bio
  • si multe altele

Toate produsele din categoria Cereale si musli sunt 100% naturale si originale cu multe beneficii, nu doar ca sunt rapid de preparat, cerealele si musli sunt benefice pentru sanatate fiind recomandate chiar si in diete nutritionale pentru a ne mentine supli si sanatosi.

Consultanta naturopata, preturi mici si livrare rapida din stoc in orice localitate in 24h-48h.

Orice intrebarea ai legata de cereale si musli sau de sanatate in general, contacteaza-ne si iti raspundem in cel mai scurt timp. Produsele din categoria cereale si musli sunt originale, de calitate superioara si au toate notificarile si inregistrarile la zi.

Descopera cereale si musli la oferta speciala.