Scortisoara 

Exista 8 produse.

Scortisoara Ceylon Sau Cassia?

Cele doua specii de scortisoara folosite de regula in scopuri culinare sunt scortisoara Ceylon si scortisoara Cassia.

Scortisoara Ceylon (Cinnamomum verum sau Cinnamomum zeylanicum), nativa din Sri Lanka, este denumita si “scortisoara autentica.” Si NU este varietatea predominanta care se gaseste in comert. Cea car...

Scortisoara Ceylon Sau Cassia?

Cele doua specii de scortisoara folosite de regula in scopuri culinare sunt scortisoara Ceylon si scortisoara Cassia.

Scortisoara Ceylon (Cinnamomum verum sau Cinnamomum zeylanicum), nativa din Sri Lanka, este denumita si “scortisoara autentica.” Si NU este varietatea predominanta care se gaseste in comert. Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, numita scortisoara Cassia.

Scortisoara Cassia este nativa din Burma, dar se cultiva si in China si Vietnam. Cassia este mai inchisa la culoare decat Ceylon si are o aroma mai pregnanta, mai intensa.

Desi atat Cassia cat si Ceylon provin din scoarta arborilor Cinnamomum, scortisoara Ceylon este preferabila. Este considerata o mirodenie de o calitate mai buna datorita aromei mai dulci, mai fine si mai complexe.

Pe langa aroma, o diferenta substantiala intre Ceylon si Cassia o reprezinta continutul de cumarina.

Scortisoara de Cassia este principala sursa de cumarina din alimentatia omului. Cumarina este o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este consumata in cantitati mari. Cassia contine un nivel ridicat de cumarina, in timp ce Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina. Cumarina poate cauza toxicitate hepatica la anumite specii si s-a descoperit ca are efect carcinogen la rozatoare.

Mai putin
Mai mult
Afiseaza 1 - 8 din 8 elemente

Scortisoara

Informaţii

Accept

www.minuneanaturii,ro utilizeaza cookies pentru a optimiza continuu experienta dumneavoastra. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra. Afla mai multe despre cookies aici.