Scortisoara
Sunt 28 produse.
Betisoare de scortisoara eco-bio 18g, Sonnentor
Scortisoara Ceylon macinata 40g - BIO - Sonnentor
Scortisoara coaja 70g - Solaris
Scortisoara pudra, eco-bio 100g, Deco Italia
Scortisoara Cassia macinata 40g - BIO - Sonnentor
Scortisoara pudra 100g - Solaris
Scortisoara pudra Ceylon eco-bio 100g, Deco Italia
Scortisoara pudra - eco-bio 55g - Pet - Pronat
Scortisoara Ceylon pulbere 50g - BIO - Lebensbaum
Scortisoara Ceylon betisoare 6buc - BIO - Lebensbaum
Scortisoara Ceylon pudra, eco-bio 150g - Dragon Superfoods
SCORTISOARA CEYLON MACINATA, ECO-BIO, 40g - SONNENTOR
Scortisoara Ceylon macinata, 40g - BioLotta
Scortisoara pudra solnita reutilizabila, 30g - Solaris
Scortisoara pudra - eco-bio 130g - Deco Italia
Scortisoara Ceylon macinata, 200g - Nutrissimo
Scortisoara (Betisoare) - eco-bio 45g - Pet - Pronat
Scortisoara Ceylon Pulbere, 100g - Organic India
Scortisoara Ceylon pulbere, eco-bio, 60g - Niavis
Scortisoara macinata, eco-bio, 50g - Lebensbaum
Scortisoara de Ceylon, eco-bio, 100g - Republica bio
SCORTISOARA CEYLON PUDRA, ECO-BIO, 100g - Nutrisslim
Scortisoara Bete, 50g - StefMar
Scortisoara Ceylon Sau Cassia?
Cele doua specii de scortisoara folosite de regula in scopuri culinare sunt scortisoara Ceylon si scortisoara Cassia.
Scortisoara Ceylon (Cinnamomum verum sau Cinnamomum zeylanicum), nativa din Sri Lanka, este denumita si “scortisoara autentica.” Si NU este varietatea predominanta care se gaseste in comert. Cea care se gaseste cu predominanta in comert este varietatea mai ieftina, numita scortisoara Cassia.
Scortisoara Cassia este nativa din Burma, dar se cultiva si in China si Vietnam. Cassia este mai inchisa la culoare decat Ceylon si are o aroma mai pregnanta, mai intensa.
Desi atat Cassia cat si Ceylon provin din scoarta arborilor Cinnamomum, scortisoara Ceylon este preferabila. Este considerata o mirodenie de o calitate mai buna datorita aromei mai dulci, mai fine si mai complexe.
Pe langa aroma, o diferenta substantiala intre Ceylon si Cassia o reprezinta continutul de cumarina.
Scortisoara de Cassia este principala sursa de cumarina din alimentatia omului. Cumarina este o toxina naturala cu potential nociv pentru ficat daca este consumata in cantitati mari. Cassia contine un nivel ridicat de cumarina, in timp ce Ceylon contine un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina. Cumarina poate cauza toxicitate hepatica la anumite specii si s-a descoperit ca are efect carcinogen la rozatoare.