Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu

Sanatate 5D - carte - Sorina SoescuSanatate 5D - carte - Sorina Soescu
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
40,22 RON
TVA inclus
block Stoc epuizat, produs indisponibil

Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.

Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu

Sanatate 5D este un manual de orientare si gasire a drumului catre vindecare.

Strategia Sanatate 5D descrie un proces complicat si simplu in acelasi timp, de identificare a problemelor cu care ne confruntam atunci cand apare boala – si o varianta de comportament pentru vindecare. Este ”manualul” de lucru pentru Scoala Sanatate 5D (derulata pe site-ul nostru) si este o carte utila pentru orice persoana care doreste sa aiba mai multe cunostine despre corpul fizic, problemele acestuia si modalitatile de remediere.

Cuprins Sanatate 5D de Sorina Soescu:

 • INTRODUCERE
 • CAPITOLUL 1. DIETA
 • CAPITOLUL 2. DETOXIFIEREA
  • Vaccinuri
  • Autism
  • Cancer si bolile auto-imune
  • Parazitii
 • CAPITOLUL 3. DETASAREA
 • CAPITOLUL 4. DECIZIA
 • CAPITOLUL 5. DESCHIDEREA 
 • CUVANT FINAL 
 • BIBLIOGRAFIE

Fragment din Sanatate 5D de Sorina Soescu:

CAPITOLUL 1

DIETA

Termenul de dieta este definit in dictionarul explicativ roman ca „regim alimentar special, recomandat in cadrul unei boli, sau pentru mentinerea sanatatii; regim de viata ordonata”.

Cand vorbim de dieta, cu totii ne referim la alimentatie, la alimentele care intra in organismul nostru pe cale digestiva.

Dar considerand alimentatia intr-un sens mai larg, vom descoperi ca organismul nostru este alimentat cu mult mai multe surse decat doar alimentele. Am discutat pe larg aceasta tema in cartea numita „Oboseala cronica”, in care aminteam ca alimentatia este cea de-a 6-a sursa importanta de energie a fiintei umane, dupa energia cosmica, aer, lumina soarelui, energia electromagnetica a pamantului si energia din relatiile umane.

Alimentele pe care le foloseste omul in prezent sunt mult diferite de cele cu care era obisnuit omul in vechime.

Prelucrarea, prepararea, conservarea si combinarea diferitelor componente a determinat aparitia unor alimente complexe, care nu sunt intotdeauna nutritive sau utile pentru organismul omenesc.

Migrarea oamenilor din zonele tropicale, calde, unde existau din abundenta fructe si legume proaspete tot timpul anului, catre regiunile nordice, caracterizate prin clima rece o parte mare a anului - i-a silit sa caute diferite alte surse de hrana, inclusiv pentru perioadele reci. Folosirea focului a devenit „normalul” in procesul de preparare a hranei, iar metodele de conservare si pastrare a alimentelor au cunoscut varietati din ce in ce mai complexe (pana la utilizarea excesiva a substantelor chimice, din prezent). Trecerea de la hrana proaspata si plina de enzime vii (fructe si legume crude), la hrana „moarta”, preparata termic sau conservata - cu modificarile inerente ale structurii si potentialul de a afecta corpul omenesc si tubul digestiv s-a observat, in istoria omeniri, prin degradarea calitatii vietii oamenilor si aparitia a sute si mii de boli.

Tubul nostru digestiv are o structura bine cunoscuta si studiata, fiecare element al sau fiind implicat in procesul de descompunere a materiei brute si transformare in elemente fine, ce pot fi absorbite si utilizate de organismul omenesc.

Voi prezenta un material structurat in doua parti, una realizata in martie 2012 si cealalta in martie 2013, pentru a va arata cum intr-un interval de numai un an de zile, intelegerea mea personala a facut un salt de la un mod de gandire complicat si relativ confuz (desi multe idei sunt coerente si valide – totusi ele nu sunt integrate intr-un intreg), la un mod de gandire simplu si coerent. Pentru mine a fost un exercitiu extraordinar de intelegere si trecere – ca o „upgradare” efectiva a programului interior de adaptare la lumea in care traiesc, si am dorit sa impartasesc aceasta experienta cu cititorii cartii.

Martie 2012

Principalele probleme (provocari) ale organismului omenesc:

CARENTELE TOXICITATEA

De aici si primii doi pasi ai strategiei:

1.DIETA

2.DETOXIFIEREA

Pentru a intelege mai bine necesitatea dietei si detoxifierii, vom reproduce un fragment din cartea Barbarei Wren –„Trezirea celulara” (editura For You), prelucrat si comentat – in care este explicat in cel mai simplu mod cu putinta mecanismul celular care sta la baza echilibrului intregului organism.

Daca intelegem un mecanism de actiune, datorita principiului holografic care sta la baza intregului Univers – vom intelege prin analogie majoritatea mecanismelor holografice.

Vom observa acest lucru de-a lungul intregii carti, pentru ca vor exista mereu paralele intre mecanismele celulare, intre functiile organelor si locul persoanei in sistemul social din care face parte.

Corpul nostru este format din organe si sisteme importante, care la randul lor sunt alcatuite din tesuturi si celule. Celulele sunt cele mai mici unitati dotate cu o organizare bine definita – fiind de multe ori considerate „unitatile constiente” ale corpului nostru. Fiecare celula isi indeplineste constiincioasa sarcina pe care o are, in conformitate cu planul general elaborat de centrii de comanda, fiind in acelasi timp capabila se functioneze singura, daca este izolata in conditii de laborator. Dar in organism, celulele coopereaza in grupuri si structuri.

Celulele organismului nostru se afla intr-un echilibru dinamic, care este acordat ritmului zi-noapte.

Celulele au o structura simpla, formata dintr-o membrana celulara, la exterior, cu o structura tripla (ca o foita tripla), din nucleul celulei si dintr-o substanta care o umple numita citoplasma. In citoplasma celulei se gasesc numeroase organite, cu roluri importante, precum mitocondriile, esentiale pentru respiratia celulei, complexul Golgi, o structura de tuburi prin care sunt transportate substante in interiorul celulei si altele.

Exista mai multe mecanisme prin care se poate pierde echilibrul dinamic al celulelor:

1) Dezechilibrul electrolitic la nivelul membranei celulare

Pentru mentinerea acestui echilibru exista patru electroliti principali pe care ii avem: sodiul, potasiul, calciul si magneziul.

Dintre acestia, sodiul si potasiul se gasesc in special la exteriorul celulei, in asa numitul fluid interstitial (sau extra-celular), iar potasiul si magneziul se gasesc in interiorul celulei. Membrana celulei este stratificata, formata din trei straturi importante, doua cu lipo-proteine si unul cu lipide, asigurand integritatea intregii celule.

Membrana celulara este considerata de microbiologii moderni „creierul” celulei, din mai multe motive:

– o celula poate trai fara nucleu, dar nu poate trai fara membrana,

– membrana este cea care percepe mediul inconjurator si reactioneaza la el (prin acceptarea in celula a unor constituienti si refuzarea altora, exact precum creierul uman este organul perceptiei si interpretarii stimulilor din mediul inconjurator).

Chiar si structura lipo-proteica (din lipide si proteine) a membranei celulare este foarte asemanatoare cu cea a creierului omenesc.

Asadar, membrana celulelor noastre asigura protectia celulelor si buna lor functionare.

Prin aceasta membrana, exista o serie de canale prin care pot trece electrolitii mentionati: sodiul, calciul, magneziul si potasiul.

Sodiul si calciul se gasesc preponderent in afara celulei, in f1uidul extracelular, iar in timpul zilei, sub influenta Soarelui si in prezenta unei cantitati echilibrate de apa, intra in celula, prin membrana celulara. Facand acest lucru, vor dizloca potasiul si magneziul din celula, care vor iesi. Acumularea de sodiu si calciu in interiorul celulei determina aparitia unei stari de oboseala. Pe masura ce ne apropiem de seara, celula devine tot mai acida, tot mai toxica. Acumularea de sodiu si calciu, precum si diminuarea potasiului si magneziului duc la oboseala si la nevoia de a dormi. Fiecare ora dormita inainte de miezul noptii valoreaza cat doua ore dormite dupa miezul noptii.

Pentru a ne reface echilibrul, avem nevoie sa ne intindem, sa ne odihnim si sa dormim – iar noaptea, sub influenta lunii, Calciul si Sodiul vor iesi din celula, Magneziul si Potasiul reintra in celula – astfel incat la trezire, sarcina electrica a membranei celulare este usor pozitiva la exterior (datorita calciului si sodiului) si mai negativa la interior decat la exterior. Pe masura ce calciul si sodiul parasesc celula, antreneaza cu ele si toxicitate (adica aciditatea acumulata).

Exista o teorie importanta care sustine ca pozitivitatea la exterior a membranei celulare determina mentinerea in apropierea membranei celulare a unor „nori de electroni”, care primesc fotonii de lumina (de la soare, din alimente, din intregul Univers), permitandu-ne sa ne conectam la Intelepciunea Universului”.

Echilibrul membranei celulare este perturbat in situatii de stres, care duc la deshidratare. Este vorba despre deshidratare la nivel celular, adica atunci cand celulele nu primesc suficienta apa pentru regularizarea schimburilor electrolitice.

Organismul incearca sa-si protejeze celulele de deshidratare - si printr-un mecanism important de aparare, printr-o „alerta la deshidratare”, ficatul mareste productia de colesterol si acesta este transportat la celulele deshidratate. Aici il va plasa in membrana celulara, in stratul mijlociu de lipide, pentru a impiedica pierderea de apa.

Dar tocmai acest mecanism de aparare va duce la afecta rea capacitatii canalelor din membranele celulare de a se deschide si inchide, ceea ce afecteaza circulatia normala a celor patru electroliti, in interiorul si la exteriorul celulei.

Organismul incearca sa ne protejeze de o situatie mai grava (sa nu moara celulele), dar se induce o stare de proasta functionare a celulelor, prin chiar mecanismul de aparare.

Vom vedea cum ziua, forta Soarelui este suficient de puternica pentru a permite patrunderea sodiului si calciu lui in celula, si pentru eliminarea magneziu lui si potasiului. Dar efectul Lunii este mult mai bland, iar celula captusita de colesterol nu mai permite eliminarea eficienta a calciului si sodiului.

Pentru ca dieta moderna este adesea lipsita de magneziu, nici potasiul nu reuseste sa reintre in totalitate in celula in timpul noptii.

Asa ca, daca in timpul zilei, sodiul intra in celula, noaptea celula nu mai reuseste sa-I elimine complet – astfel incat in celula va fi mai mult sodiu decat trebui, iar membrana celulara va fi mai polarizata pozitiv la interior, decat la exterior.

Asadar, stresul se manifesta in primul rand in interiorul celulei, primul efect fiind pierderea potentialului membranei celulare (adica acelei diferente negativ-pozitiv – care permite circulatia energiei). Diferenta negativ-pozitiv este conditia indispensabila a functionarii electricitatii in casele oamenilor, fara „potentialul de actiune” nu mai exista miscare, adica nu mai exista electricitate.

La fel si in corpul omenesc, daca se pierde potentialul de membrana, apare stagnarea. Norii de electroni nu vor mai sta in apropierea membranelor celulare, adica celulele nu mai primesc „lumina”, nici de la Soare, nici de la alimente – si noi pierdem conexiunea cu intregul din jurul nostru.

in acel moment incetam sa mai functionam corect, in ritmul ciclurilor zi/noapte, nemafiind „acordati” la intreg.

Suntem astfel DECONECTATI – de intreg, de Sursa noastra de lumina (interioara) si incep manifestari de dis-confort – adica de boala.

2) Modificarea pH-ului sangelui – si respectiv al celulei, in special trecerea spre aciditate. Modificarea chimiei si reactiei sangelui se datoreaza unor multiple mici alte modificari, atat la nivelul plasmei (serului) sangelui, cat si la nivelul elementelor sale. Vom discuta pe larg despre acest aspect in capitolul detoxifierii.

3) Temperatura scazuta a corpului, care depinde de nivelul de hidratare al corpului. Cu cat o persoana este mai deshidratata, cu atat este mai friguroasa. Vom vedea cum temperatura sangelui este in principal o functie a ficatului, unul dintre cele mai complexe si importante organe ale corpului. Tot la capitolul detoxifiere vom discuta pe larg despre functiile sale si despre problemele care apar.

Care sunt cauzele care au determinat modificarile de mai sus:

– stresul din mediu, interferentele electromagnetice de la intreaga aparatura mobila (telefoane, wi-fi, internet, televiziune, paturi electrice, alte echipamente electrice, mai ales in dormitor etc). Oamenii moderni sunt in continuu supusi unui „bombardament” electromagnetic care poate afecta direct potentialul membranei celulare (afectand modul in care simtim cine suntem cu adevarat).

– zborurile cu avionul expun corpul la stres electromagnetic important si la radiatii intense (Ia 10.000 metri deasupra solului, nivelul radiatiilor este semnificativ crescut). Cine a stat intr-un aeroport a simtit atmosfera artificiala si tensiunea indusa de toate comunicatiile care au loc acolo.

– stilul de viata al oamenilor moderni, regimul alimentar, medicamentele folosite – sunt alte cauze importante de deshidratare si stres al celulelor. Dieta moderna este o dieta cu exces de sodiu (sare) si calciu si mult prea putin potasiu. Conservantii alimentari, toate substantele adaugate in alimentele din ce in ce mai procesate, pesticidele si insecticidele din plante,

Pag. 13 – 17

Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu

40,22 RON
TVA inclus
block Stoc epuizat, produs indisponibil

Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.

Afiseaza mai multe informatii
 • Livrare gratuita la comenzi peste 200 Lei
  Livrare gratuita la comenzi peste 200 Lei
 • 30 de zile drept de retur
  30 de zile drept de retur
 • Tranzactiile sunt securizate
  Tranzactiile sunt securizate
 • Promotii zi de zi
  Promotii zi de zi
 Recenzii
Fii primul care scrie o recenzie
in aceasta limba Acorda un calificativ

Fii primul care scrie o recenzie !

Acest produs face parte din urmatoarele categorii:

Descriere

Fisa tehnica

MN-1930

Disclaimer

Produsul Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu din categoria Sanatate holistica este un produs natural care:

 • nu necesita prescriptie medicala, 
 • nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata, 
 • nu inlocuieste un mod de viata sanatos
 • nu inlocuieste un tratament prescris de medic.

Va sugeram sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a implementa orice programe noi de dieta, exercitii fizice si suplimente alimentare, mai ales daca aveti afectiuni medicale preexistente, daca luati alte medicamente, remedii sau alte produse similare.

Informatiile de pe aceasta pagina are scop educativ si informativ, pot fi incomplete sau neactualizate la zi si ele nu sunt menite sa inlocuiasca sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Organismul fiecarei persoane este unic si astfel diferit de al altora, asadar rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de varsta, stilul de viata, starea de sanatate dar si de alti factori. Nu este obligatoriu sau de la sine inteles sa obtineti rezultatele pe care le asteptati sau cele obtinute deja de persoanele care au utilizat aceleasi produse.

Informatiile referitoare de pe pagina produsului Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu, nu constituie recomandări sau garantii ale rezultatelor pe care le veți obtine.

Cititi cu atentie prospectul produselor si cereți sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra!

Modul de administrare sau utilizare al Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu este orientativ; medicul, farmacistul sau terapeutul dumneavoastra va poate recomanda doze mai mari sau mai mici, adaptate nevoilor, afectiunilor, greutatii sau situatiei dumneavoastra.

--------------------------------------------

Farmacia Minunata - Minunea Naturii constientizeaza importanta informatiilor prezentate in pagina produsului Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Situatie in care informatiile prezentate despre Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil. 

Descrierea Sanatate 5D - carte - Sorina Soescu, precum si a tuturor produselor sau a serviciilor disponibile pe www.minuneanaturii.ro (prin text, imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Farmacia Minunata SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Farmacia Minunata S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Farmacia Minunata  S.R.L. la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Farmacia Minunata SRL prin intermediul www.minuneanaturi.ro pot suferi modificari ulterioare, acest aspect fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Farmacia Minunata S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor, fara a anunta in prealabil.