Curmale

Curmale - descopera oferta de produse de pe minuneanaturii.ro

Curmale - incepand de la 7,98 RON

curmale

Ce sunt curmalele?

Curmalele sunt fructele unui tip de palmier - Phoenix Dactylilfera - originar din Orientul Mijlociu, mai exact din spatiul aflat intre Egipt si Mesopotamia. Cunoscut si ca finic, curmalul face parte din familia Arecacee si este cultivat in multe regiuni ale globului pamantesc, din Africa de Nord pana in Asia de Sud. 

Arabii desertului au o deosebits apreciere pentru aceste fructe, considersnd curmalele drept „surss vietii”

Nu numai ca curmalul ii ofera calatorului fructele sale hranitoare, ci ii ofera si o bautura dulce (daca monteaza un robinet in trunchiul copacului).

In plus, curmalul ofera si fibre textile pentru confectionarea hainelor si funiilor, precum si umbra racoroasa care sa-l protejeze de razele arzatoare ale soarelui.

Curmalele sunt printre fructele cele mai bogate in energie: 100 gram aprox. 10 curmale, oferind 275 de calorii, ceea ce reprezinta 11% din nevoia zilnica de energie pentru un barbat adult angajat intr-o activitate fizica de intensitate medie.

Curmalele sunt de asemenea o sursa excelenta de fibre alimentare. Acestea contin nu mai putin de 15 minerale, inclusiv seleniu, un antioxidant puternic care este vital pentru buna functionare a sistemului imunitar.

Beneficiile numeroase oferite de curmale au facut din acestea unul dintre cele mai bune ingrediente pentru dezvoltarea musculaturii.

Asadar curmalele sunt extrem de hranitoare si o buna sursa de energie. Continutul lor de proteine, care abia ajunge la 2%, este destul de scazut, insa in comparatie cu al majoritatii fructelor proaspete este mai mare. 

Continutul de grasimi din curmale este scazut, ceea ce nu este ceva neobisnuit pentru fructe, situandu-se undeva in jur de doar 0, 5 %.

Pe minuneanaturii.ro ai o gama variata de produse in categoria Curmale precum:

  • curmale fara samburi,
  • pasta de curmale,
  • curmale medjool,
  • curmale fara zahar,
  • curmale bio,
  • curmale ecologice,
  • sirop curmale bio,
  • si altele

Toate produsele din categoria Curmale sunt naturale si contin cantitati insemnate de nutrienti, minerale si vitamine, ceea ce le ofera o serie de avantaje si beneficii insemnate pentru organismul uman. 

Printre altele, curmalele sunt ideale intre mese, ofera energia necesara si ajuta sistemul imunitar sa reziste asaltului unor afectiuni si boli periculoase. Iata principalele beneficii ale consumului de curmale ce ajuta organismul la: constipatie, boli respiratorii, insuficienta renala, oboseala si slabiciune, vedere, atac cerebral si multe altele.

Pe minuneanaturii.ro iti oferim consultanta naturopata, preturi mici si livrare rapida din stoc in orice localitate in 24h-48h.

Orice intrebarea ai legata de Curmale sau de sanatate in general, contacteaza-ne si iti raspundem in cel mai scurt timp. Produsele din categoria fructe uscate fara zahar sunt originale, de calitate superioara si au toate notificarile si inregistrarile la zi.

Descopera Curmale la oferta speciala.