Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth

Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
62,95 RON
TVA inclus

Stoc sincronizat: Ieri la ora 22:48

 • Depozit/Furnizor 75 buc.
check Stoc furnizor - livrare in 2-4 zile lucratoare

Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.

Descriere Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth

Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth

Pidolat de magneziu cu acțiune rapidă, pentru sănătatea sistemului nervos, reducerea oboselii și a migrenelor. 60 capsule.

 • 100% pidolat de magneziu.
 • Biodisponibilitate crescută, acțiune rapidă și toleranță ridicată.
 • Fără aditivi chimici!
 • Puritate și calitate ridicată.
 • Nu are efect laxativ!
 • Potrivit și pentru vegetarieni sau vegani.
 • Bun și pentru copii. Reduce durerile de cap de tip tensional la copii.
 • Reduce oboseala, extenuarea, iritabilitatea și neliniștea.
 • Reduce simptomele migrenelor, inclusiv a celor menstruale.
 • Îmbunătățește calitatea somnului.
 • Menține sănătatea inimii.
 • Contribuie la menținerea aportului intracelular de magneziu.
 • Reduce manifestările sindromului de picioare neliniștite.
 • 2 capsule (doza zilnică) = 94,5 mg magneziu (25% VNR).

Magnesium Pidolate este un supliment alimentar cu pidolat de magneziu.

Pidolatul de magneziu este obținut prin asocierea magneziului cu acidul pidolic, o moleculă fiziologică prezentă în mod natural în majoritatea țesuturilor corpului și în multe plante, având rol de transportor pentru mai multe substanțe care trebuie livrate organismului. Datorită faptului că are un grad de absorbție ridicat – peste 90%, acidul pidolic optimizează biodisponibilitatea magneziului, asigurând în același timp o toleranță foarte bună.

Magneziul este un mineral și un electrolit esențial organismului uman, implicat în peste 300 de funcții în organism. Pidolatul de magneziu ajută la susținerea sănătății sistemului nervos și la ameliorarea rapidă a simptomelor asociate lipsei de magneziu: migrene, iritabilitate, oboseală tranzitorie, tulburări minore de somn, palpitații, dismenoree, crampe musculare, furnicături.

Cum te ajută Magnesium Pidolate Zenyth?

 • Reduce oboseala, extenuarea și stările de anxietate.
 • Menține raportul intracelular de magneziu.
 • Reduce frecvența migrenelor și durerile de cap la copii.
 • Reduce simptomele sindromului de picioare neliniștite.
 • Îmbunătățește calitatea somnului.
 • Susține funcționarea normală a mușchilor.
 • Echilibrează pH-ul organismului.

Pidolatul de magneziu contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos

Magneziul ajută la reglarea reacțiilor biochimice din organism, inclusiv la sinteza proteinelor, la menținerea funcției musculare, a celei nervoase și la menținerea în limite normale a tensiunii arteriale. Studiile efectuate au arătat că suplimentarea cu magneziu îmbunătățește calitatea somnului, ameliorează sindromul picioarelor neliniștite și contribuie la creșterea nivelului de androgeni la bărbații în vârstă (R. Vink, M. Nechifor: Magnesium in Central Nervous System. University of Adelaide Press, 2011).

Magneziul pidolate ajută la reglarea somnului prin echilibrarea nivelului de serotonină, respectiv melatonină, precum și prin modularea hormonilor răspunzători de stres (http://examine.com/supplements/Magnesium/).

Cele mai frecvente utilizări ale acidului pidolic (L-piroglutamic) vizează funcția creierului, datorită rolului său în susținerea producției sănătoase de neurotransmițători (acetilcolină, GABA și l-glicină), fiind adesea utilizat pentru a susține memoria și învățarea. De asemenea, scade simptomele premenstruale și poate fi util în caz de depresie și anxietate.

Pidolatul de magneziu menține aportul intracelular de magneziu

Pidolatul de magneziu este o sare de magneziu foarte solubilă în apă, cu o parte organică (acid pidolic), obținută prin ciclizarea acidului glutamic. Eficacitatea sa provine din acțiunea sinergică dintre mineral și acidul pidolic, ce are rol de transportor al moleculelor care trebuie livrate organismului. Magneziul sub formă de pidolat are o biodisponibilitate ridicată, acțiune rapidă și o bună penetrare la nivel intracelular. Un studiu recent a arătat că biodisponibilitatea la nivel celular a pidolatului de magneziu este diferită de cea a altor săruri anorganice (clorat și sulfat de magneziu) din culturile de celule ale sarcomului osteogen, ceea ce ar putea sugera o capacitate mai mică a pidolatului de magneziu de a pătrunde în celulele osoase, principalul depozit de magneziu al organismului.n (Effects of supplementation with different Mg salts in cells: is there a clue?, G. Farrugia, S. Castiglioni, A. Sargenti, C. Marraccini, A. Cazzaniga, L. Merolle, S. Iotti, C. Cappadone, J.A.M. Maier). Astfel se explică disponibilitatea mai mare pentru alte țesuturi și celule, cum ar fi limfocitele și celulele polimorfonucleare.

Pidolatul de magneziu ajută la reglarea fluxului de ioni încărcați electric care acționează asupra membranelor celulare. Reglarea acestor ioni ajută la controlul diferitelor funcții, cum ar fi contracția celulelor musculare și activarea nervilor. Pidolatul de magneziu împiedică acțiunea metalelor grele și a chimicalelor în organism, contribuind la eliminarea acestora și la detoxifiere.

Pidolatul de magneziu ajută la reducerea simptomelor migrenelor

Utilizarea suplimentelor cu pidolat de magneziu ajută la scăderea hiperexcitabilității creierului, care este comună persoanelor predispuse la migrenă. (Maier J.A., Pickering G., Giacomoni E., Cazzaniga A., Pellegrino P. Headaches and magnesium: Mechanisms, bioavailability, therapeutic efficacy and potential advantage of magnesium pidolate. Nutrients. 2020;12:2660).

Alte studii arată că pidolatul de magneziu ajută la reducerea severității și frecvenței migrenelor menstruale (Benassi L., Barletta F.P., Baroncini L., Bertani D., Filippini F., Beski L., Nani A., Tesauri P., Tridenti G. Effectiveness of magnesium pidolate in the prophylactic treatment of primary dysmenorrhea. Clin. Exp. Obstet. Gynecol. 1992;19:176–179). De asemenea, poate fi folosit pentru a susține presiunea sistolică adecvată. S-a raportat că pidolatul de magneziu traversează bariera hematoencefalică (în loc să se depună în os), fiind capabil să inverseze deficiența de magneziu responsabilă de durerile de cap, chiar și după o perioadă scurtă de administrare și să prevină durerile de cap de tip tensional la copii.

Pidolatul de magneziu, util în managementul bolilor cardiovasculare

Magneziul contribuie la asigurarea transportului electroliților (potasiu, calciu) și al altor nutrienți prin membranele celulare, participând la menținerea sănătății inimii și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Magneziul ajută la creșterea sensibilității la insulină și susține o bună funcționare a mușchiului inimii, prevenind apariția unui infarct.

Magneziul are un rol important în producerea de energie, fosforilarea oxidativă și glicoliză. De asemenea, poate contribui la dezvoltarea și menținerea unei structuri osoase sănătoase și este necesar pentru sinteza ADN-ului, ARN-ului și a antioxidantului glutation. Studiile au demonstrat că magneziul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a riscului de a dezvolta diabet de tip 2 (Hatzistavri L.S., Sarafidis P.A., Georgianos P.I., Tziolas I.M., Aroditis C.P., Zebekakis P.E., Pikilidou M.I., Lasaridis A.N. Oral magnesium supplementation reduces ambulatory blood pressure in patients with mild hypertension. Am. J. Hypertens. 2009;22:1070–1075).

Ce trebuie să știi despre formele diferite de magneziu?

Este ideal ca magneziul să fie furnizat într-o formă ușor de recunoscut pentru organism astfel încât să fie ușor asimilabilă. Corpul uman va folosi atât magneziul din compus, cât și anionul de care acesta este legat, prin urmare, compușii cu magneziu se pot rula între ei, în funcție de nevoi și de efectul urmărit.

Biodisponibilitatea (cantitatea absorbită și utilizată efectiv de către organism) este condiționată, pe de o parte, de cantitatea de magneziu din compusul folosit în supliment, dar mai ales, de tipul de compus (oxid, hidroxid, sare, complex de aminoacizi).

Compușii anorganici insolubili, precum oxidul de magneziu, au o biodisponibilitate foarte scăzută, chiar și dacă au un conținut mare de magneziu, în timp ce formele organice (săruri – citric, malic, succinic sau chelați cu aminoacizi – taurină, glicină) sunt mai solubile și mai biodisponibile, chiar dacă au un conținut mai mic de magneziu.

Magneziul ajută vitaminele D și K2 să își îndeplinească funcțiile, prin urmare este indicată asocierea magneziului în cazul utilizării celor 2 vitamine.

Spre deosebire de alte săruri de magneziu (citrat), pidolatul de magneziu nu are proprietăți laxative.

Ingrediente Pidolat de Magneziu Zenyth

Ingrediente/capsulă:

 • Pidolat de magneziu – 550 mg.
 • Capsulă vegetală: hipromeloză.

Nu conține lactoză, gluten, soia, stearat de magneziu, îndulcitori artificiali sau alți aditivi chimici!

2 capsule = 94,50 mg magneziu ionic*.

*25 % VNR – valori nutriționale de referință, conform Reg. 1169/2011.

Proveniență: UE.

Informații nutriționale

Informații nutriționale Per 100 g produs

 • Valoare energetică 1470 kJ/346 kcal
 • Grăsimi 0,09 g, Din care acizi grași saturați 0,04 g
 • Glucide 85,86 g, Din care zaharuri 0,51 g
 • Proteine 0,32 g
 • Sare 0,197 g

Mod de administrare Pidolat de Magneziu Zenyth

 • Copii peste 4 ani: 2 capsule/zi, desfăcute și dizolvate în apă.
 • Adulți: 2-6 capsule/zi, administrate gradual, în funcție de toleranța individuală.
 • Produsul poate fi administrat atât în timpul mesei, cât și după masă sau conform recomandării specialistului.

Atenționări:

Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele cu probleme acute de sănătate vor consulta specialistul înainte de utilizare.

Produs nerecomandat persoanelor cu alergie la ingredientele folosite.

Produs nerecomandat persoanelor cu insuficiență renală, hipermagneziemie.

Condiții de păstrare: în flaconul original, bine închis, la loc uscat, ferit de lumină și căldură.

A se consuma, de preferință, înainte de data de expirare înscrisă pe ambalaj (a se vedea Exp și Lot de pe capac).

Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth

62,95 RON
TVA inclus
check Stoc furnizor - livrare in 2-4 zile lucratoare

Pretul afisat este valabil pentru comenzile online, pretul din fiecare locatie poate varia.

Afiseaza mai multe informatii

Intrebari despre Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth

Nu exista intrebari momentan


Intrebarea ta a fost trimisa catre echipa noastra. Multumim!
Adauga o intrebare
Ascunde formularul
 • Livrare gratuita la comenzi peste 200 Lei
  Livrare gratuita la comenzi peste 250 Lei
  (CURIER si EASYBOX)
 • 30 de zile drept de retur
  30 de zile drept de retur
 • Tranzactiile sunt securizate
  Tranzactiile sunt securizate
 • Promotii zi de zi
  Promotii zi de zi

 Recenzii Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth

 (5/5)  - 1 calificative - 1 recenzii
Vezi distributia calificativelor Acorda un calificativ
De (Bucuresti, Romania) la   01 Jul 2023
(5/5

Foarte, foarte bun, nu ma asteptam la asa calitate Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, e chiar super! Multe produse si multe optiuni. Produsele Zenyth Pharmaceuticals mi-au adus bucurie.

Iti mai recomandam:
Descriere
Fisa tehnica
MN-64605
5941872402415
Disclaimer

Produsul Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth din categoria Magneziu este un produs natural care:

 • nu necesita prescriptie medicala, 
 • nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata, 
 • nu inlocuieste un mod de viata sanatos
 • nu inlocuieste un tratament prescris de medic.

Va sugeram sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra inainte de a implementa orice programe noi de dieta, exercitii fizice si suplimente alimentare, mai ales daca aveti afectiuni medicale preexistente, daca luati alte medicamente, remedii sau alte produse similare.

Informatiile de pe aceasta pagina are scop educativ si informativ, pot fi incomplete sau neactualizate la zi si ele nu sunt menite sa inlocuiasca sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Organismul fiecarei persoane este unic si astfel diferit de al altora, asadar rezultatele pot varia de la o persoana la alta in functie de varsta, stilul de viata, starea de sanatate dar si de alti factori. Nu este obligatoriu sau de la sine inteles sa obtineti rezultatele pe care le asteptati sau cele obtinute deja de persoanele care au utilizat aceleasi produse.

Informatiile referitoare de pe pagina produsului Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth, nu constituie recomandări sau garantii ale rezultatelor pe care le veți obtine.

Cititi cu atentie prospectul produselor si cereți sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra!

Modul de administrare sau utilizare al Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth este orientativ; medicul, farmacistul sau terapeutul dumneavoastra va poate recomanda doze mai mari sau mai mici, adaptate nevoilor, afectiunilor, greutatii sau situatiei dumneavoastra.

--------------------------------------------

Farmacia Minunata - Minunea Naturii constientizeaza importanta informatiilor prezentate in pagina produsului Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Situatie in care informatiile prezentate despre Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil. 

Descrierea Magnesium Pidolate - pidolat de magneziu, 60 capsule, Zenyth, precum si a tuturor produselor sau a serviciilor disponibile pe www.minuneanaturii.ro (prin text, imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Farmacia Minunata SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Farmacia Minunata S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Farmacia Minunata  S.R.L. la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Farmacia Minunata SRL prin intermediul www.minuneanaturi.ro pot suferi modificari ulterioare, acest aspect fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Farmacia Minunata S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor, fara a anunta in prealabil.