Turmeric sau curcuma

Turmeric sau curcuma - descopera oferta de produse de pe minuneanaturii.ro

Turmeric sau curcuma - incepand de la 3,13 RON

Cura cu Turmeric - Imbunatateste Diviziunii Celulare Normale

Turmeric sau Curcuma, condiment si remediu pentru diverse afectiuni

Turmericul este un condiment stravechi care a devenit popular datorita numeroaselor sale proprietati terapeutice benefice pentru sanatate, nu doar pentru ca este folosit de mii de ani in bucataria asiatica.

In aceasta categorie gasesti variante de turmeric cu utilizari gastronomice:

- curcuma pulbere

- turmerci condiment

- turmeric sau curcuma bogat in curcumin ca supliment alimentar

Curcuma a fost indelung utilizat in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiana), dar si in medicina chineza traditionala, datorita numeroaselor sale proprietati terapeutice. Beneficiile turmericului sunt datorate substantei active, curcumin, care are in primul rand un efect antiinflamator.

Beneficiile turmericului sau curcumei:

 • Ajuta la imbunatatirea memoriei. 
 • Curcuminul Protejeaza inima 
 • Turericul Protejeaza impotriva bolilor de piele 
 • Curcuminul Calmeaza durerile reumatic
 • Are Rol antiinflamator si antioxidant 
 • Regleaza nivelul de zahar din sange 
 • Turmerciul Are proprietati anticancerigene
 • Previne formarea cheagurilor de sange 
 • Reduce colesterolul „rau” - 
 • Imbunatateste procesul de detoxificare 
 • Protejeaza ficatul 
 • Previne anemia
 • Trateaza problemele digestive 
 • Amelioreaza simptomele gripei si ale racelii 

Utilizarea turmericului in bucatarie:

Turmericul  sau curcuma este un condiment ideal in bucatarie. Acesta poate fi gasit in comert atat sub forma de pudra de turmeric, cat si in stare proaspata, adica radacini de turmeric. Iata cum poti sa folosesti acest condiment in bucatarie:

 • Pentru fripturi, omlete sau supe 
 • Pentru mancaruri de orez sau alte legume poti sa adaugi si putina pudra de turmeric, pentru o aroma mai bogata;
 • Pentru smoothie-uri si sucuri
 • Pentru ceaiuri sau doar adaugat in apa

Descopera toate produsele care contin turmeric sau curcuma pe minuneanaturii.ro.

Turmeric – Beneficii pentru sănătate dovedite științific. Cura cu turmeric are efect antiinflamator

   Turmeric este un condiment cunoscut și sub numele de curcumă și este considerat de specialiști cel mai eficient supliment nutritiv existent. Multe studii arată că acest condiment, turmeric, are beneficii majore pentru corp și creier. Multe dintre aceste beneficii provin din principalul său ingredient activ, curcumina. La fel ca multe condimente, turmeric are o lungă istorie de utilizare în medicina tradițională. Turmeric, acest condiment plin de aromă, este cultivat în principal din rizomii sau rădăcinile unei plante cu flori din India și din alte părți din Asia de Sud-Est.
  Turmeric este, de asemenea, cunoscut pentru că are puternic antiinflamator și antioxidant proprietăți, conform unei recenzii anterioare. Componenta activă principală din turmeric, și cea care conferă condimentului culoarea galbenă caracteristică, este curcuma. De fapt, puteți credita curcuma ca fiind compusul responsabil pentru majoritatea beneficiilor potențiale pentru sănătate ale turmericului. Curcuma este un antioxidant natural care are beneficii antiinflamatorii.

  Turmeric are beneficii dovedite și în încetinirea procesului de îmbătrânire și prevenirea bolii Alzheimer și a depresie. Pe măsură ce îmbătrânești, creșterea aportului de turmeric, precum și o respectare a planului de medicație recomandat de medicul specialist, pot ajuta la îngrijirea adecvată și la o bătrânețe fericită, spun specialiștii în sănătate de la MinuneaNaturii.ro. Turmeric este folosit frecvent în bucătăria asiatică.
  Probabil că știți de fapt, principalul compus din curry este acest condiment. Turmeric are un gust amar și cald, fiind de multe ori utilizat pentru a colora și oferi aroma specifică mâncărurilor asezonate cu curry. Este folosit, de asemenea, în colorarea unor tipuri de brânzeturi. Dar rădăcina de turmeric este folosită pentru producția de medicamente. Curcuma este folosită și pentru a colora produsele cosmetice. Astfel, putem spune că pudra de turmeric influențează gustul, culoarea și natura mâncărurilor combinate.

Turmeric are multiple beneficii pentru sănătate, compușii săi activi pot ameliora artrita

   Turmeric – membru activ al familiei ghimbirului, renumit pentru beneficiile pentru sănătate, în special pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Turmeric este un condiment care a primit de mulți ani atenția medicilor, a specialiștilor și a persoanelor care vor să aibă grijă de sănătate printr-o alimentație sănătoasă. Alimentele vegetale colorate sunt bune pentru sănătatea noastră datorită pigmenților lor vegetali, iar o cura cu turmeric nu face excepție. O mare parte din publicitatea din jurul condimentului se datorează componentei active principale curcuma, care reprezintă aproximativ 3% din rădăcină în greutate.
   Deși este un component impresionant, merită să ne amintim că de fapt curcuma este unul dintre sutele de compuși bioactivi pentru care turmericul este renumit. Valoarea acestor compuși de protecție este că ajută organismul să combată efectul dăunător al oxidării. În timp, acest proces poate duce la inflamații cronice și, ca rezultat, poate duce la afecțiuni grave, inclusiv boli de inimă, diabet și cancer.

  Includerea alimentelor de protecție în viață de zi cu zi, și urmând sfatul specialiștilor pentru o cura cu turmeric, înseamnă că organismele noastre sunt mai bine plasate pentru a face față îmbătrânirii și inflamației asociate acesteia, precum și cu inflamația provocată de efort și durerea musculară. Beneficiile potențiale ale unei cure de turmeric pentru sănătate includ o mai bună reglare a inflamației în organism. Studiile care compară proprietățile antiinflamatorii ale unei cure de turmeric cu cele ale medicamentelor antiinflamatoare au arătat o mare asemănare.
  Mai mult, studiile pe animale care explorează potențialul terapeutic al curcuminei ca tratament pentru artrită au fost încurajatoare. Un alt ingredient activ în turmeric este turmeronul. Deși se știe mai puțin despre turmeronă, studiile arată că poate fi utilă o cura cu turmeric pentru afecțiuni precum accidentul vascular cerebral și boala Alzheimer, deoarece ajută la declanșarea reparării celulelor și poate susține recuperarea funcției creierului.

Cura cu turmeric poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

   Cura cu turmeric și-a dovedit eficacitatea în îmbunătățirea nivelului de colesterol. Dacă ai căutat un pret turmeric pentru cura cu turmeric, o să observi că efectele anti-oxidante și antiinflamatorii ale curcumei pot proteja împotriva unora dintre pașii implicați în dezvoltarea bolilor de inimă, inclusiv îmbunătățirea nivelului de colesterol. Sănătatea membranei subțiri care acoperă interiorul inimii și vasele de sânge este asociată cu îmbătrânirea și un risc crescut de boli de inimă.
   Astfel, cura cu turmeric poate ajuta la protejarea împotriva pierderii funcției legate de vârstă și poate reduce probabilitatea de a dezvolta boli de inimă. Într-un studiu, cercetătorii au comparat efectele unui program de exerciții aerobice de opt săptămâni și a unui supliment de turmeric în îmbunătățirea funcției inimii la femeile aflate în postmenopauză. Atât exercițiul, cât și grupul care a urmat cura cu turmeric au văzut îmbunătățiri egale în funcția inimii.

  Cura cu turmeric nu are un preț mare dacă doriți să veți grijă de sănătatea dvs. Un pret turmeric poate fi găsit imediat dacă faceți o căutare pe internet. La MinineaNaturii.ro la un pret turmeric veți vedea că diferă în funcție de cantitatea, de gramajul pudrei de turmeric. Deoarece inflamația are legătură și cu tumorile, compușii antiinflamatori din cura cu turmeric pot juca un rol în tratarea și prevenirea unor tipuri de forme de cancer, făcând referire aici la cele de colon, prostată, pancreatice, de sân sau gastrice.
  De fapt, cercetările efectuate la șoareci sugerează că o cura cu turmeric poate ajuta la încetinirea răspândirii celulelor tumorale și poate chiar împiedica formarea tumorilor în primul rând. Poate face acest lucru în mai multe moduri, inclusiv întreruperea formării celulelor canceroase în diferite stadii ale ciclului celular, interferând cu căile de semnalizare a celulelor și chiar provocând moartea acestor celule canceroase.

turmeric
cura cu turmeric
pret turmeric