MCT

MCT - descopera oferta de produse de pe minuneanaturii.ro

MCT - incepand de la 60,95 RON

Ulei MCT - ulei de cocos fractionat

DESCOPERA MCT, ulei de cocos MCT, trigliceride cu lant mediu pe minuneanaturii.ro

Uleiul MCT sau Medium Chain Triglicerides - Trigliceridele cu lanț mediu sunt un grup de grăsimi saturate care, în loc să fie stocate sub formă de grăsime, tind să fie absorbite rapid și transformate eficient într-o sursă de energie ușor disponibilă pe care, mai apoi, celulele să o transforme în energie.

OBTINERE ULEI de COCOS MCT

Sursele vegetale de trigliceride cu lanț mediu includ uleiurile din nucă de cocos și din sâmburi de palmier. Uleiul de palmier este un factor important de defrișare a pădurilor, distrugând habitatul multor specii pe cale de dispariție. Din acest motiv, uleiurile MCT de calitate conțin nucă de cocos 100%.

COMPOZITIE ULEI MCT DIN COCOS

Uleiul de cocos conține grăsimea extrasă din miezul sau pulpa unei nuci de cocos.

Acest ulei vegetal conține un amestec unic de:

  • 90% grăsimi saturate,
  • 5-8% acid oleic mono-nesaturat (omega 9) și
  • aproximativ 1% acid linoleic polinesaturat (omega 6).

Cel mai mare beneficiu al uleiul de cocos este atribuit tipului de grăsimi saturate pe care le conține. Aceste grăsimi saturate, cunoscute și sub numele de trigliceride, sunt clasificate în grupuri în funcție de lungimea lanțurilor de carbon pe care le conțin.

În porțiunea de 90% de grăsimi saturate sunt opt ​​tipuri diferite de trigliceride care se încadrează fie în categoria cu lanț lung, fie în cea cu lanț mediu:

  • Trigliceride cu lanț lung: acid arahidic (C20), acid stearic (C18), acid palmitic (C16), acid miristic C14)
  • Trigliceride cu lanț mediu: acid lauric (C12), acid capric (C10), acid caprilic (C8), acid caproic (C6)

Cum se diferențiază trigliceridele cu lanț lung și trigliceridele cu lanț mediu în ceea ce privește metabolismul și sănătatea?

Cercetările din ultimii ani indică faptul că aceste două grupuri de trigliceride se comportă destul de diferit în organism. De fapt, trigliceridele cu lanț lung sunt considerate acum mai problematice pentru sănătatea noastră. În loc să fie transformate în energie, trigliceridele cu lanț lung tind să fie stocate sub formă de grăsime, contribuind la creșterea în greutate și la apariția factorilor de risc asociați cu obezitatea și bolile de inimă.

DIFERENTA DINTRE ULEIUL MCT ȘI ULEIUL DE COCOS

Trigliceridele cu lanț mediu (MCT) au totuși o soartă complet diferită de trigliceridele cu lanț lung găsite în uleiul de cocos.

MCT tind să ocolească digestia, sunt absorbite direct în fluxul sanguin și sunt escortate rapid la ficat, unde sunt ușor metabolizate în cetone.

Celulele corpului ard de obicei glucoza (zahărul) ca sursă de combustibil pentru a genera energie. Cu toate acestea, atunci când nivelul de glucoză scade, cetonele sunt utilizate ca o sursă alternativă instantanee de combustibil pentru energia celulară.

Acesta este motivul pentru care uleiul de cocos a devenit popular printre sportivi, culturiști și cei care urmează un stil de viață activ. Pe măsură ce lumea științei ne-a aprofundat înțelegerea trigliceridelor cu lanț mediu, tendința uleiului de cocos a fost rapid înlocuită de o cerere mult mai mare de ulei MCT, care are o reputație mai bună pentru susținerea controlului greutății, a energiei și a cetozei.

TIPURI DE TRIGLICERIDE CU LANȚ MEDIU

Uleiul de cocos este uleiul presat la rece din miezul de nucă de cocos și conține trigliceride cu lanț lung, trigliceride cu lanț mediu, omega 9 și omega 6, toate prezente în proporțiile care se găsesc în mod natural în nuca de cocos.

Proporțiile naturale de trigliceride medii din uleiul de cocos sunt aproximativ:

  • 42% acid lauric C12
  • 7% acid capric C10
  • 5% acid caprilic C8
  • 1% acid caproic C6

DIFERENTE MCT SI ULEI DE COCOS

Uleiul MCT este o sursă foarte concentrată de trigliceride cu lanț mediu, cu o formulă mai bună decât cea a uleiul de cocos.

În timp ce uleiul de cocos conține patru tipuri de trigliceride cu lanț mediu, uleiul MCT conține doar C8 și C10, care sunt cele două trigliceride cu lanț mediu care ocolesc digestia, sunt absorbite cu ușurință direct în fluxul sanguin, mai apoi în ficat, ca în final să fie transformate în cetone pentru energie.

Uleiul MCT oferă un amestec echilibrat de 60% acid caprilic (C8) și 40% acid capric (C10), care este pur, ușor de digerat și fără aromă. Este extras din uleiul de cocos folosind distilare cu abur pur și hidroliză blândă, fără a utiliza solvenți sau substanțe chimice.

DIETA KETO SI MCT

Există o mulțime de strategii diferite de post: postul intermitent și dieta keto fiind doar 2 din cele mai cunoscute. Acestea diferă în linii nutriționale, dar au provocări comune. Ultimele ore din post fiind, de regulă, cele mai dificile.

Unele strategii de post și, în special, dietele ketogenice încurajează utilizarea uleiului MCT ca o modalitate de a ajuta la accelerarea corpului într-o stare de cetoză, semn care arată că organismul a trecut de la arderea carbohidraților la arderea grăsimilor pentru energie. Celălalt beneficiu al uleiului MCT este că, fiind o grăsime, ajută la susținerea senzației de sațietate, între mese.