Sebastian C.
on
29 Sep 2021
(5/5)
Am cumparat Niacinamida Vitamina B dupa mai multe recomandari. Multe produse si multe optiuni. In trecut am mai utilizat produse SWANSON, ma bucur ca le-am gasit din nou.
Niacinamida Vitamina B3, 500mg, 250cps - Swanson
Vitamina B3 (niacină, acidul nicotinic, nicotinamidă), se mai numește și vitamina antipelagroasa sau vitamina PP. Este componentă principală a două enzime: NAD(nicotinamida-adenin-dinucleotid) și NADP (nicotinamida-adenin-dinucleotid-fosfat).Acidul nicotinic este de fapt acidul piridin-3-carboxilic; nicotinamidă rezultă prin înlocuirea în structura acidului nicotinic a unei grupări hidroxil (OH) cu o grupare aminica (NH2).
Acțiuni:
In asociere cu vitamina C, este indicată în tratamentele psihiatrice.
Vitamina B3 asociată cu vitamina C(500-1000mg/zi) este indicată în tratamentul afecțiunilor psihiatrice, în special al Schizofreniei și al Depresiilor.
Tratează în procent de 90% Schizofrenia.
Dozele de administrare pentru schizofrenie putând fi în primele 3 luni de până la 25 grame pe zi, administrare în porții de cțte 3 grame din 2 în 2 ore.
După 3 luni doza de întreținere poate coborâ până la 3 grame pe zi divizat în 3 porții de câte 1 gram (2 tablete de câte 500mg)
Pe lângă asigurarea mediului afectiv propice ameliorării psihice, educarea voinței și a minții, precum și o dietă bogată în vitamina B3 sunt factori de accelerare a vindecării.
Este o vitamină oxidoreducatoare.
Organismele vii iși iau marea parte a energiei din reacțiile de reducere (redox) a oxidării, care sunt procesele implicate în transferul de electroni.
Vitamina B3 este componentă principală a celor două enzime, NAD și NADP, care intervin în reacțiile metabolice ce produc energie în organism. 200 de enzime necesită coenzimele niacina, NAD și NADP, în principal pentru a accepta sau dona electroni pentru reacțiile de redox. NAD are mai ales rol de acceptor de hidrogen, în reacțiile ce produc energie. In cazul degradării glucozei, activează două enzime numite dehidrogenaze și recuperează în același timp un atom de hidrogen. Intervine, de asemenea, în reacțiile de degradare a acizilor grași.
In mitocondrii, NAD este asociată dehidrogenazelor, participând la ciclul Krebs.
Cel mai des, NAD funcționează în reacțiile de producere de energie care implică degradarea (catabolismul) carbohidraților, grăsimilor, proteinelor și alcoolului. NADP funcționează mai mult în reacțiile de biosinteză (anabolice), cum ar fi sinteza tuturor macromoleculelor, inclusiv a agenților grași și a colesterolului.
Toate procesele din organism (inclusiv sinteza acizilor nucleici ARN și ADN) au nevoie de energie. In majoritatea cazurilor, energia provine din hidroliza unei legături macroergice a ATP-ului (adenozin-trifosfat). Mitocondriile produc cu o mare eficiență ATP (o moleculă de glucoza produce 36 de molecule de ATP). Cloroplastele din celulele plantelor sunt foarte eficiente în producerea de ATP, sursa lor primară fiind lumina solară (prin procesul de fotosinteză), nu glucoză.
Vitamina B3 este foarte utilă în prevenirea diabetului zaharat insulino-dependent.
Vitamina B3 s-a dovedit utilă în prevenirea diabetului zaharat insulinodependent, boala care apare adesea genetic și se manifestă la tineri. La copii, diabetul mellitus dependent de insulină (IDDM), deseori numit și tipul I de diabet, este cauzat de distrugerea autoimunitară a celulelor beta secretoare de insulină iîn pancreas.
Inainte de instalarea diabetului simptomatic, anticorpii specifici, inclusiv anticorpii celula insulară (ICA), pot fi detectați în sângele indivizilor cu risc mare. Abilitatea de a detecta indivizii cu risc mare de dezvoltare a IDDM a dus la inrolarea rudelor copiilor cu risc mare de IDDM în teste pentru prevenirea instalării lui.
*Dovezile din cercetarile în vitro și pe animale arată că nivelurile mari de nicotinamidă protejează celulele- beta de lezarea de către chimicalele toxice, leucocitele inflamatorii și speciile reactive de oxigen. Dozele farmacologice ale nicotinamidei (până la 3 grame/zi) au fost prima dată folosite pentru a proteja celulele beta ale pacienților la care s-a instalat IDDM. O analiză a zece teste publicate (5 controlate prin placebo) a descoperit o îmbunătățire a funcției celulei-beta după un an de tratament cu nicotinamidă, dar analiza a eșuat să găseascaă orice dovadă clinică de control glicemic (glucoza din sânge) îmbunătățit. Recent, s-a descoperit că dozele mari de nicotinamidă reduc sensibilitatea la insulină la rudele pacienților cu risc mare de IDDM, fapt care ar putea explica constatarea funcției îmbunătățite a celulei beta fără o îmbunătățire concomitentă a controlului glicemic. Spre deosebire de nicotinamide, acidul nicotinic nu este eficient în prevenirea IDDM.
In asociere cu vitamina C, este indicată în tratamentele psihiatrice.
Vitamina B3 asociată cu vitamina C este indicată în tratamentul afecțiunilor psihiatrice, în special al schizofreniei și al depresiilor.
Pe lângă asigurarea mediului afectiv propice ameliorarii psihice, educarea voinței și a minții, precum și dieta bogată în vitamina B3 sunt factori de accelerare a vindecării.
Intervine în mecanismele intime ale ADN-ului și previne mutațiile genetice ce ar putea favoriza apariția cancerului.
NAD-ul, coenzima derivată din vitamina B3, intervine în copierea programului genetic al celulelor (conținut în ADN), în multiplicarea celulară ce are loc în cazul formaării embrionului, apoi a fătului, în procesele de creștere și cicatrizare, în repararea țesuturilor și în apărarea antiinfecțioasă (prin stimulare leucocitara). El intervine, de asemenea, în procesul numit poli-ADN-riboxilare, proces de activare a sistemului de reparare a ADN-ului distrus (de catre razele solare, poluanți toxici, medicamente, radicali liberi sau alți compuși oxidanți).
S-a descoperit că deficiența de niacină descrește NAD din maduva spinării și nivelurile de poli- ADP- riboza și crește riscul leucemiei induse chimic.
In general, relațiile dintre factorii dietetici și cancer sunt stabilite prima dată în studiile epidemiologice și apoi urmate de o cercetare de bază a cancerului la nivel celular. In cazul niacinei, cercetarea aspectelor biochimice și celulare ale reparării ADN-ului a crescut interesul în studierea relației dintre consumul de niacina și riscul de cancer la oameni. Recent, o vastă anchetă de caz- control a descoperit că, iîn nordul Italiei și Elveția, consumul de niacină împreună cu nutrienții antioxidanti poate fi asociat cu incidența scăzuăa a cancerelor bucal, faringian și esofagian. Un consum crescut de 6,2 mg niacină a fost asociat cu o descreștere de aproape 40% în cazurile de cancer bucal și esofagian, în timp ce creșterea cu 5,2 mg a consumului de niacină a fost asociată cu o descreștere similară în cazurile cancerului esofagian.
Alte acțiuni importante ale vitaminei B3 (PP):
Participă la sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, testosteron, progesteron), cortizonului, tiroxinei, insulinei, neurotransmițătorilor.
Este necesară în afecțiunile reumatismale (creșterea metabolismului serotoninei determină reducerea durerii la bolnavii reumatici).
Protejează hemoglobina.
Energizanta.
Rol în tratarea pelagrei (în asociere cu vitamina B9).
Antidiabetica (protejează celulele pancreasului).
Este importantă pentru sănătatea tractului gastro-intestinal.
Ajută la combaterea dependenței de alcool, tutun, droguri.
Rol în tratamentul afecțiunilor psihice.
Protejează capilarele sangvine.
Intervine în respirația celulara.
Antimigrenoasă.
Asigură troficitatea pielii.
Hipotensivă.
Antidiareică.
Antireumatică.
Hipocolesterolemianta – este foarte eficientă în procesul de reducere a procentului de LDL (“ colesterol rau”) și de creștere a HDL (“colesterol bun”). In plus, vitamina B3 este vasodilatatoare și face să regreseze leziunile coronariene.
Indicații
Afecțiuni alergice: alergii (în general), boala fanului, urticarie
Afecțiuni ale sistemului imunitar: lupus eritomatos
Afecțiuni ale sistemului limfatic și ganglionar: adenită, limfatism
Afecțiuni cardiovasculare: afecțiuni circulatorii periferice, ateromatoză, ateroscleroză, flebită, fragilitate capilară, hipertensiune arterială, infarct miocardic, spasme vasculare, tromboză
Afecțiuni carențiale: pellagra
Afecțiuni chirurgicale: contuzii, escare
Afecțiuni dermato-venerice: acnee, alopecie, clavus, dermita, eczema, fisuri ele buzelor și pielii, herpes, impetigo, prurit, psoriasis, sifilis, ulcerații ale pielii și mucoaselor, veruci, zona Zoster
Afecțiuni digestive: afte bucale, ciroza hepatică, colită, constipație, dureri epigastrice, gastrită, insuficiență hepatică, litiază biliară, pancreatită, stomatită, ulcer gastric
Afecțiuni endocrine: spasmofilie
Afecțiuni genitale: amenoree, dismenoree, leucoree, menopauză, metrită, prolaps uterin, salpingită, sterilitate, vaginita
Afecțiuni geriatrice: insuficiență circulatorie și periferică la vârsta a treia, tulburări psihice la vârsta a treia, senescenta
Afecțiuni hematologice: anemie, purpura
Afecțiuni maligne: cancer (în general)
Afecțiuni metabolice: diabet zaharat, obezitate
Afecțiuni musculare: astenie musculară, mialgie
Afecțiuni neurologice: boala Parkinson, convulsii (prevenire), hemiplegie, nevralgie, nevrită, scleroză multiplă
Afecțiuni oftalmologice: alergie ocular, atrofia nervului optic, cataractă, conjunctivită, glaucom, hemeralopie, hipersecreție lacrimală nevrită optică, hemoragie retiniană, retinită, xeroftalmie
Afecțiuni ORL: acufene, afecțiuni ORL (în general), polipi nazo-faringieni, rinofaringită
Afecțiuni osteo-articulare: artrită tuberculoasă, carii osoase, decalcifiere osoasă
Afecțiuni pediatrice: afte și febră aftoasă la copiii hrăniți cu lapte de vacă infestat, cruste lactee, rahitism.
Afecțiuni psihiatrice: afecțiuni psihice (în general), abulie, agitație, alcolism, confuzie mintală, depresie psihica, epilepsie, isterie, melancolie, neurastenie, nostalgie, schizofrenie
Afecțiuni respiratorii: astm bronsic, bronsită, guturai
Afecțiuni stomatologice: gingivită
Afecțiuni urinare: albuminuria, insuficiență renală, uretrită
Boli infecțioase: difterie, febră aftoasa, gripă, mononucleoză
Infecții și agenți de mediu: arsuri, degerături, intoxicații cu plumb, intoxicații cu arsenic, intoxicații cu streptomicină și chimioterapice, arsuri provocate de radiatiile solare
Alte indicații: decalcifiere la sarcină, amețeală, astenie, cefalee, crampe, fotofobie, hematom, icter, migrenă, vertij, convalescen
Ingrediente:
niacină (nicotinamida) 500 mg, gelatină,celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu.
Mod de administrare:
1 capsulă pe zi sau conform recomandării consultantului de specialitate.
Contraindicații: A nu se administra copiilor mici, femeilor însărcinate, care doresc să rămână insărcinate sau care alăptează, persoanelor cu alergii la oricare dintre ingrediente.
Atenție! A nu se lăsa la îndemana și vederea copiilor mici. A se păstra în ambalajul original, bine închis la loc uscat, ferit de razele soarelui. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic!
Mod de prezentare
Flacon cu 250 capsule
Niacinamida Vitamina B3, 500mg, 250cps - Swanson