Ulei de Rozmarin ct.cineol, eco-bio, 10ml - Saimara
Uleiurile Saimara, fie că vorbim de cele esențiale sau vegetale, sunt obținute din plante sănătoase, crescute în mediul lor natural, fară pesticide și alte chimicale.
Toate uleiurile esențiale Saimara sunt însoțite de rapoarte GC/MS care atesta puritate 100%.
Uleiurile Saimara sunt produse într-o distilerie din Franta care foloseste plante organice și plante din flora spontană pentru a oferi uleiuri esențiale 100% naturale fără aditivi sau ingrediente chimice.
Beneficii ulei de Rozmarin ct. Cineol
Ce înseamnă “ct. cineol”?
Rozmarinul este o plantă care are capacitatea de a produce ulei esențial cu compuși chimici diferiți în funcție de climă, sol, altitudine, etc.
Compusul care se regăsește în ulei într-o concentrație majoritară devine chemotipul uleiului respectiv. Chemotipul este cel care determină aroma, proprietățile și contraindicațiile unui ulei esențial.
Uleiul de rozmarin poate avea 3 tipuri de chemotipuri: ct. cineol, ct. camphor, ct. verbenone
Alte uleiuri esențiale care pot avea chemotipuri diferite:
Cimbru (ct. thymool, ct. linalol, ct. carvacrol, ct. thuyanol, ct. geraniol)
Busuioc (ct. linalol, ct. methyl chavicol).
Folosit în aromaterapie, uleiul de rozmarin stimulează sistemul nervos, alungă oboseala mentală, crește starea de vigilență, îmbunătățește atenția, concentrarea și memoria. Energizează, invigorează, atenuează stările de oboseală și depresia.
Uleiul esențial de rozmarin susține sistemul respirator, în caz de congestie nazală, tuse convulsivă, broşită, gripă. Are proprietăți expectorante (ajută la eliminarea secrețiilor din căile respiratorii), decongestionante (eliberează căile nazale) și mucolitice (fluidizează secrețiile). Se poate folosi singur sau în combinație cu alte uleiuri esențiale care sprijină sistemul respirator: eucalipt, brad, cajeput, tămâie, etc. Se poate difuza, inhala cu ajutorul inhalatorului sau dilua într-un ulei purtător și aplica, prin masaj, pe piept și spate, de câteva ori pe zi.
Diluat corespunzător într-un ulei purtător și masat pe abdomen, uleiul de rozmarin atenuează crampele și spasmele abdominale, ameliorează neplăcerile digestive (indigestia, flatulența) și simptomele tipice colitei.
Rozmarinul este un bun antiinflamator motiv pentru care este ideal pentru a ameliora disconfortul muscular cauzat de epuizare, suprasolicitare şi în caz artrită. Se poate dilua singur într-un ulei purtator de jojoba sau migdale dulci sau împreună cu alte uleiuri esențiale care au proprietăți similare: busuioc, pin, tămâie, lămâie. Masat local pe zonele problematice calmează durerea.
Adăugat în șampon, uleiul de rozmarin susține sănătatea parului și scalpului (combate mătreața, căderea parului, conferă strălucire, promovează regenerarea părului, stimulează cresterea părului). Se poate dilua într-un ulei purtător cu care se masează scalpul, timp de câteva minute, după care se șamponează.
Folosit pe piele, uleiul reglează secreția de sebum și este util în caz de acnee, cosuri. Purifică pielea, revitalizează tenul matur. Bun repelent (împotriva insectelor).
Ingrediente
ulei esential de Rozmarin
Mod de utilizare
Piele – uleiul de Pin, că de altfel orice ulei esențial, NU se aplica direct pe piele. Se folosește doar în combinație cu un ulei purtător (ulei vegetal presat la rece). Pentru folosirea uleiului în siguranță citiți ghid diluare uleiuri esențiale.
Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esențiale și se poate face prin diferite metode.
Mod de prezentare
Flacon a 10 mililitri
Ulei de Rozmarin ct.cineol, eco-bio, 10ml - Saimara